2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Családbarát szülészetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-26 19:10:09
Családszobát és kitüntetéseket adtak át a szülészet és nõgyógyászati osztály születésnapján.

Családszobát avattak a Gróf Tisza István Kórház szülészet és nõgyógyászati osztályán pénteken. Az Egészséges Anya, Egészséges Gyermek Alapítvány támogatásával létrehozott szoba az osztály alapításának 80. évfordulója alkalmából készült el. A helyiségben a várandós, gyermekágyas édesanyák mellett az újdonsült édesapáknak is lehetõsége van arra, hogy családjával legyen a kórházban töltött napok alatt.

– A születésnap alkalmából az ünnepelt ad ajándékot az ünneplõnek. A betegek és kollégák korszerû körülmények között tudják fogadni a leendõ szülõket, családokat – mondta köszöntõ beszédében Dr. Zákány Zsolt osztályvezetõ fõorvos. Mint elmondta, a berettyóújfalui kórház az „Év szülészete 2011” szavazáson közel hatvan intézmény közül a 22., míg a Hajdú-Bihar megyei kórházak között a legjobb helyen végzett, a gyermek és újszülött ellátás kategóriában pedig országos 3. helyezést ért el. – Jó úton járunk, hogy minél színvonalasabb ellátást tudjunk biztosítani a betegeinknek – tette hozzá.


Elsõnek díjaztak

A kórház elsõ alkalommal adta át a Berettyóújfalu szülészetéért, illetve a Berettyóújfalu szülészeti- nõgyógyászati osztály örökös tagja díjat. Elõbbit olyan elismert szakemberek kapták, akik munkásságukkal hozzájárultak az osztály szakmai fejlõdéséhez, elõsegítve a magasabb színvonalú betegellátást. Az örökös tag díjjal pedig azon orvos, és vezetõ beosztású szakdolgozókat tüntették ki, akik a kórház ezen részlegébõl mentek nyugdíjba.

A díjátadást követõen szakmai konferencia kezdõdött, majd L. Ritók Nóra grafikus, az Igazgyöngy Alapfokú Mûvészeti Iskola igazgatója megnyitotta Családi Kriszta festõmûvész kiállítását az intézmény Dr. Böszörményi Nagy Géza termében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!