2024. április 24. Szerda, György.
 
Fõ- és mellékutak újulnak meg a megyébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-26 18:57:59
Összesen 21 kilométernyi útszakasz kap új burkolatot.

Összesen 1,7 milliárd forint jut a megyében az utak korszerûsítésére még az idén – jelentette be Tasó László útügyi miniszteri biztos pénteki sajtótájékoztatóján.

Az eseményen részt vett dr. Pósán László országgyûlési képviselõ is, aki közölte: a fejlesztések elsõ ütemében megújul a 4-es számú fõút Irinyi és Apafi utca közötti két kilométeres szakasza, valamint a 48-as fõút a Hétvezér utcától a városhatárig. A beruházások befejezését a jövõ év elejére ígérik. Még idén renoválják azonban Hajdúnánáson a Magyar utca három kilométeres részét, illetve a Nyíradonyban a Kossuth és az Acsádi utat 3,5 kilométer hosszan.

A második ütemben a Sárrétudvari és Püspökladány közötti utat 4,5 kilométeren, Berettyóújfalu és Mezõsas közötti utat pedig 3,2 kilométeren újítják fel. Új burkolatot kap továbbá a 4811-es út két kilométeres szakasza Derecskén, valamint a 48-as számú fõút Vámospércs elõtti része is.

Ezen utakra a kivitelezõi árajánlatot október 24-ig lehetett benyújtani, így a munkálatok legkorábban november elsõ hetében kezdõdhetnek meg. A Sárrétudvariba vezetõ út kivételével valamennyit még idén átadhatják.

A programban országosan 33 milliárd forintot fordítanak az utak megújítására, a pénzt a megyékben lévõ utak arányában osztották el. Tasó László azt mondta, azokat a polgármesterekkel egyeztetve jelölték ki a választókerületek képviselõi.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!