2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Jön a Lavina: most másképp ellenõrzik az autósokatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-27 11:23:56
Sûrûn elhelyezett traffipaxokkal, fokozott ellenõrzéssel találkozhatnak a következõ hónapokban az autósok.

Lavina elnevezéssel országos sebesség-ellenõrzési akciót indít október utolsó hetében a rendõrség - közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendõrség honlapján.

A tájékoztatás szerint december közepéig az adott útszakaszokon "láncszerû" sebességméréseket végeznek sûrûn elhelyezett traffipaxok segítségével. Általános tapasztalat ugyanis, hogy az autósok a sebességmérõ elhagyása után újra gyorsabban hajtanak a megengedettnél; ezt a magatartást kívánják kiszûrni a Lavina akció keretében - írták.

Az intézkedést az indokolja, hogy a legtöbb közúti balesetet továbbra is a sebesség nem megfelelõ megválasztása, illetve gyorshajtás okozza - tették hozzá.

Az országos sebesség-ellenõrzés a legforgalmasabb utak mellett a gyorsforgalmi úthálózatot is érinti. A rendõrök ellenõrzik a gépjármûvezetõk ittasságát és a biztonsági öv használatát is.

Az autósok a fõutakon és a gyorsforgalmi utakon is számíthatnak arra, hogy megállítják õket a rendõrök, és úgynevezett kitereléses ellenõrzéseket is tartanak - közölte az ORFK.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!