2024. április 24. Szerda, György.
 
3 gyakori öngyilkos-stratégia, amit a magyarok a pénzügyeikkel elkövetnek – Pedig elkerülhetõ lenne!Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-29 18:23:27
A magyarok többsége nem gondol az idõskori biztonságra, és irreális elvárásai vannak a befektetéseivel, pénzügyeivel kapcsolatban, pedig egy kis odafigyeléssel bárki megteremthetné anyagi biztonságát.

Sajnos a hazai pénzügyi kultúra még mindig gyerekcipõben jár, de szerencsére idehaza is vannak már független pénzügyi tanácsadó cégek, akik egyik bank felé sem elkötelezettek. Segítségükkel most összeszedtük a leggyakoribb hibákat, amiket a magyarok a pénzügyek terén elkövethetnek, pedig könnyen elkerülhetõ volna.


1. Nem gondolkodunk elõre

Hiába egyre nagyobb a nyugdíjrendszer összeomlásának a veszélye, a magyarok többsége továbbra is úgy viselkedik, mintha az idõskor soha nem jönne el. A legtöbben egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy megtakarításokat tegyenek félre, vagy ha igen, akkor azt legfeljebb lakásvásárlás céljával teszik. Holott, ha már a munkába állás kezdetén, tudatosan elkezdenénk félretenni, havi néhány ezer forintból is nyugodt öregkort biztosíthatnánk magunknak.

2. Sokat markol, keveset fog

Szintén gyakori hiba a mohóság, ami már azokat érinti, akik a pénzüket szeretnék valamilyen formában kamatoztatni. Sokan hiába találnak egy pénzügyi tanácsadó segítségével jó kamatot biztosító befektetést, mindig néhány százalékkal jobbat akarnak, és ezért akár olyan kockázatokat is vállalnak, amiket nem engedhetnének meg maguknak. El kell fogadni, hogy aranytojást tojó tyúk csak a mesében létezik. Ha okosan intézzük pénzügyeinket, komoly megtakarításokat érhetünk el, de senki ne akarja egy év alatt megduplázni a befektetett összeget.


3. Nem merünk belevágni


Mivel a pénzügyi lehetõségekrõl és befektetésekrõl nem tanulunk az iskolában, sokan misztikumként, vagy veszélyes szerencsejátékként tekintenek a tõzsdére, pedig 4 egyszerû szabály betartásával ésszerû keretek között és biztonságosan, jó hozamokkal kamatoztathatjuk itt a pénzünket. Ezek közül az elsõ, hogy a tõkét biztonságos piacon tartsuk, és csak az itt szerzett kamattal vállaljunk nagyobb kamattal kecsegtetõ, de magasabb kockázattal járó befektetéseket. Így, ha számításaink mégsem válnának be, csak a kamatot buktuk el, amit a tõkénk idõvel úgyis újratermel majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!