2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Miért kell üzemanyag adalékot használni?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-03 11:17:48
Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy különbözõ kutaknál történt tankolások után nem ugyanúgy mûködik az autó, nehezebben indul, többet fogyaszt, változik a teljesítmény, stb.

Ezeket az  azonnal érzékelhetõ változásokat még rákenhetjük a különbözõ szolgáltatókra, de azt már nem, hogy az utóbbi években egyre gyakoribbak a csillagászati összegeket felemésztõ adagoló-meghibásodások még akkor is, ha állandóan a”legjobb”helyrõl tankolunk. 

A fõbûnös a gázolajba kötelezõen, max. 7%-ban belekevert biodiesel komponens.    

A „változó” üzemanyag minõség következményeit akkor tapasztalhatjuk meg igazán, ha megnézzük, hogy mit tartalmaz az üzemanyagtartály alján összegyûlt elegy, melyet üzemanyag gyanánt vásároltunk. A mai bonyolult, nagynyomású diesel adagolórendszerek különösen érzékenyek erre a problémára, hamarabb elkopnak, beragadnak , kokszosodnak, eltömõdnek. Hiába a finom szûrõrendszer, a gázolaj kémiai hiányosságait, a szükséges tisztító-kenõ adalékok  hiányát nem tudják kiszûrni. Kell hát valami védelmet nyújtani, ha nem akarunk idõ elõtt méregdrága javítási költségekbe belefutni.

Íme egy hiteles történet: http://autotechnika.hu/uploads/files/lapszamok/2013/04/57.pdf

A Dízelbefecskendezõ Eszközök Gyártói Szövetsége (FIE) állásfoglalása az alábbi linken olvasható:

http://autotechnika.hu/uploads/files/lapszamok/2013/08/54-55.pdf

Diesel adagolók idõszakos tisztítására a kanadai Kleen–Flo cég Flo-795 (354 ml) injektor tisztító termékét ajánljuk. Rendszeres használatra ez kb. 270 liter gázolajhoz elegendõ. Saját tapasztalatunk, hogy elsõ alkalommal egy flakont 70-80 literhez öntsön be és csakhamar érezni fogja a változást.

 

Víz a gázolajban komoly ellenség, melyet betankolhatunk a kútról, de bejuthat a levegõbõl is a tank szuszogóján keresztül, melybõl éjszakai lehûlés esetén a víz lecsapódik a hideg tartály falára. Régebben, az üvegharangos gázolajszûrõ esetén könnyen észre lehetett  venni és idõben leereszteni az összegyûlt vizet, de ilyet manapság nemigen találunk személyautóknál.

Erre a gondra megoldást jelent a diesel üzemanyag adalék, Flo-991 (150 ml), Flo-992 (0,5 liter), Flo-993 (1 liter), Flo-994 (4 liter), amely nemcsak eltávolítja a vizet, hanem komoly tisztító-kenõ hatása is van. Nálunk elsõsorban dermedéspont csökkentõként ismert, de egyre többen vannak akik a vízeltávolító hatása miatt nyáron sem mondanak le a rendszeres használatáról.

 

Szállitmányozó cégek jelentõs fogyasztáscsökkenést is észleltek, ami abból adódhat, hogy a tiszta adagolórendszer tökéletesebb égést eredményez. A termékek elérhetõek benzin üzemû gépjármûvekhez is. 

További információk a Kleen-flo üzemanyag adalékról és üzemanyag rendszer tisztítóról:

http://kleen-flo.hu

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!