2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Debrecenben terítették az anyagot a dílerekForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-14 15:11:58
A kilenc társtettesbõl nyolcan bûnszövetségben kereskedtek a megyében kábítószerrel.

Debrecen - Drogdílereket ítéltek el

 

Társtettesként, kábitószerrel visszélés büntettében hozott pénteken elsõ fokú ítéletet a megyei bíróság. Hajdú-bihari illetõségû huszas, illetve harmincas férfiak és egy fiatal nõ volt a vádlott a bonyolult minõsítésekkel lefolytatott perben. Az ötödrendû például csak társtettes, és az érték tekintetében is vannak eltérések.

Ketten a 6. és 8. rendû vádlott pedig kábítószerfüggõnek is minõsül, õk enyhébb büntetést kaphatnak. A banda tagjai Hollandiából szereztek be marihuanát, amit Debrecenben terítettek, kivéve, amikor lebuktak. Így történt 2005-ben Németországban, ahol hat kiló marihuánát találtak az egyik futárnál, de a következõ évben itthon is számtalan esetben, legutóbb 2006 szeptemberében.

 

Az elsõ rendû vádlott két év nyolc hónap börtönt, a továbbiak négy év börtönt, három év börtönt, hét év fegyházat, öt év fegyházat, egy év hat hónap börtönt, két év börtönt, egy év hat hónap börtönt (utóbbiak hárman 3 évre felfüggesztve), míg a hölgy, a kilencedik rendû vádlott egy év nyolc hónap börtönt, két évre felfüggesztve kapott. Kettõnek már jogerõs, a többiek ma még fellebbezhetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!