2024. április 24. Szerda, György.
 
Figyeljen, ha a szomszédba megy: ötezer euró is lehet a büntetésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-03 19:34:08
November elsejétõl kötelezõ a téli gumi használata Ausztriában. A szabálysértõket a rendõrök akár ötezer euróra, vagyis másfél millió forintnak megfelelõ összegre is megbírságolhatják.

November elsejétõl április tizenötödikéig kötelezõ a téli gumi használata az osztrák utakon télies idõjárási viszonyok között. Ennek ellenére az Ausztriába ingázók nagy része még nem cserélte le nyári abroncsait az enyhe õszi idõjárás miatt. Sokan az utolsó pillanatra halasztják a gumicserét, holott a szakemberek szerint már most elkelne a hideg miatt a téli gumi.

Az osztrák hatóság tél elejétõl szigorú ellenõrzéseket tervez a határ mentén.  Wolfgang Bachkönig, a Burgenlandi Tartományi Rendõrkapitányság szóvivõje elmondta: a legmagasabb büntetés ebben az esetben öt ezer euró lehet, de ez függ az idõjárási viszonyoktól. A rendõrség minden esetben figyelembe veszi az adott körülményeket. Kevésbé veszélyes esetekben, mint a talaj menti fagy, a büntetés mértéke húsz és harminc euró között mozog - mondta a szóvivõ.

A nyári gumival közlekedõket nem is engedik tovább hajtani. Ha pedig valaki az ellenõrzések ellenére ilyen gumival balesetet okoz, a teljes felelõsség a vezetõt terheli és kártérítést is kell fizetnie.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!