2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
325 millió megváltozott munkaképességûek foglalkoztatásáraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-03 20:09:51
Több mint 870 megváltozott munkaképességû munkavállaló és fogyatékossággal élõ foglalkoztatását segíti a kormány azzal a 325 millió forinttal, amelyet pályázat útján nyújt negyvennégy vállalkozásnak - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelõs államtitkársága.

Az ilyen és ehhez hasonló támogatások nyomán mára tízezerrel több megváltozott munkaképességû ember dolgozik Magyarországon, mint két évvel ezelõtt - írták a közleményben.

Az államtitkárság közlése szerint a munkavállalók ruházati termékeket gyártanak, Braille-nyomtatást, munkaközvetítést vállalnak, elektronikai alkatrészek összeszerelését és egyedi terítõk, díszpárnák, táskák készítését végzik a munkahelyeken.

A munkaadók a támogatást bérekre és járulékaira, valamint költségkompenzációra fordíthatják, de a bérek 25 százalékát nekik kell kitermelniük. Ugyanakkor 181 embernek segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a jövõben a versenyszférában találjanak munkát. A megváltozott munkaképességû munkavállalók rehabilitációs foglalkoztatása érdekében az elmúlt két hónapban két további pályázatot hirdettek meg - közölte a szociális ügyekért felelõs államtitkárság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!