2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kiterjesztheti az árfolyamgátat az OrszággyûlésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-05 20:04:35
Az Országgyûlés mai ülésén kivételes sürgõs eljárás után mindenkinek lehetõvé teheti a belépést az árfolyamgátba, és április 30-ig kiterjesztheti a végrehajtási moratóriumot.

A Ház ülése reggel 8 órakor, napirend elõtti felszólalásokkal kezdõdik. Ezt követõen születhet határozat arról a kormányzati javaslatról, amely a tervek szerint azoknak is biztosítaná az árfolyamgátat, akiknek 90 napon túli fizetési késedelmük van. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje hétfõn a javaslat vitájában azt mondta, legalább egy megoldást mindenkinek biztosítanak a devizahitelével kapcsolatos problémájára.

A parlament emellett elfogadhatja a büntetõ törvénykönyv (Btk.) szigorítását is, amit a bajai videoüggyel indokoltak a kormánypártok. E szerint egy évig terjedõ szabadságvesztéssel lehet büntethetõ, aki mások becsületének csorbítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít. Aki ezt elérhetõvé teszi, két évig, aki pedig nagy nyilvánosság elõtt vagy jelentõs érdeksérelmet okozva követi el a bûncselekményt, három évig terjedõ szabadságvesztéssel lehet büntethetõ.

A szavazások után a 2014-es büdzsét megalapozó törvénymódosításokról kezdõdik összesen több mint ötórásra tervezett általános vita. A kormány költségvetési javaslata 2 százalék körüli GDP-növekedéssel, GDP-arányosan 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol. A kabinet várakozása szerint a fogyasztás 1,9 százalékkal, a reálkereset 2 százalékkal nõhet jövõre, míg az államadósság a GDP 76,9 százalékra csökken az idén év végén várható 77,4 százalékról.

Ugyancsak az e heti második ülésnapon tárgyalhatják az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépésével összefüggõ törvénymódosításokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!