2024. április 23. Kedd, Béla.
 
A Fidesz szerint talpra állhat a magyar sertéságazat az áfacsökkentésselForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-10 10:14:21
A Fidesz szerint talpra állhat a nehéz helyzetben lévõ magyar sertéságazat az élõ- és félsertés áfacsökkentésének köszönhetõen. A kormánypárt szerint a lépéssel több tízezer munkahelyet lehet megmenteni, sõt újakat létrehozni a hazai vidék számára a sertéstartásban és sertésfeldolgozásban.

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében emlékeztet, hogy a magyar sertésfeldolgozók és -termelõk az ágazatban kiemelkedõen magas, 30-40 százalékos feketegazdaság miatt évek óta komoly gondokkal küzdenek.

A 2014. január 1-jétõl a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökkenõ áfakulcs az élõ- és félsertésre vonatkozóan a kormánypárt szerint jelentõsen növeli a hazai feldolgozók versenyképességét és segíti a magyar sertéshús sikeres exportját, valamint hazai keresletét is.

A magyar sertésstratégia megvalósításával 2020-ig a kétszeresére nõhet a jelenleg alig 3 milliós állatállomány, valamint közel 20 ezer új munkahely jöhet létre. Az ágazat fejlõdni akarását jelzi, hogy a legutóbbi, állattartó telep korszerûsítése pályázaton mintegy 25 milliárd forint támogatási összeg áll rendelkezésre a sertéstartók részére, az új, 2014-2020 közötti vidékfejlesztési program pedig kiemelten fogja kezelni az állattartó ágazatokat - áll a Fidesz közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!