2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Vitaminbombák: koktélokkal az egészségértForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-10 11:03:55
A vitamin bevitel télen-nyáron egyaránt fontos szervezetünknek. A könnyen elkészíthetõ vitaminkoktélokkal a legegyszerûbb pótolni a fontos vitaminokat.

Nézzünk meg négy vitamin-italt, melyek garantáltan hasznosak szervezetünk számára.

Vérpezsdítõ zöldségmix


Ez az ital méregtelenít, tisztítja a májat, és a vesét. Hozzávalók: 4 hámozott és szeletelt sárgarépa,1 csokor zeller, 10-10 dkg alma és cékla, fél citrom leve, ásványvíz. A hozzávalókat megtisztítjuk, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe, és felöntjük ásványvízzel. A turmixolás után, ha szükséges leszûrjük és így fogyasszuk el. Kitûnõ méregtelenítõ ital.

Fiatalító elixír

A sárgarépában található a vitamin a béta karotin, és a c vitamin együttesen immunerõsítõ hatásuk van, ezért ez az ital sejtfiatalító hatású. Hozzávalók: 4 friss vagy aszalt sárgabarack, 1 hámozott sárgarépa, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, méz. A hozzávalókat megtisztítjuk, felaprítjuk, egy tálba összekeverjük a tejföllel, és a joghurttal, és bot mixerrel össze turmixszoljuk. A végén, ha kell, mézzel édesítjük.

Nyugtató ital

A gyógytea vitalizáló és nyugtató hatású. A kamilla és a citromfû együttesen kellemesen csillapító hatású.
Hozzávalók: 4 evõkanál szárított kamillavirág, 4 kanál citromfû, 2-2 kanál szárított mentalevél, ás bodzavirág, 1 kanál szárított narancsvirág. Összekeverjük a hozzávalókat és egy légmentes dobozba tesszük, így folyamatosan fel tudjuk használni teának. Ha teát fõzünk belõle 1 kanál teát forró vízzel leöntjük és állni hagyjuk kb. 5-10 percig. Ezután leszûrjük és mézzel vagy citrommal ízesítjük.

Bõrtisztító ital

A paradicsom tisztítja és lágyítja a bõrt, és helyre állítja a pH értéket. Ez az ital a zellerrel együtt az igazi.
Hozzávalók: 20 dkg zeller, 25 dkg paradicsom, 6 dkg hagyma, fél csokor petrezselyem, só, bors. A hozzávalókat megtisztítjuk és felaprítjuk, majd a petrezselyem kivételével a turmixba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és jól össze turmixszoljuk. A végén friss apróra vágott petrezselyemmel meghintjük és így fogyasszuk el. Nyáron lehûtve még finomabb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!