2021. március 3. Szerda, Kornélia.
 
Digitális átállás – Kedden alföldi és dél-dunántúli adókat hangolnak átForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-12 07:53:46
Kedden hangolják át a debreceni, a komádi, a siklósi és a pécsi tévéadót, így a vételkörzetükben 8 és 18 óra között néhány órára szünetel a tévéadások földfelszíni vétele – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfõn az MTI-vel.

Mivel az adók az áthangolás után más frekvencián sugározzák a tévémûsorokat, a digitális adások vételére alkalmas készülékeket (tévék, set-top-boxok) újra kell hangolni, hogy láthatóak legyenek a megszokott tévécsatornák.

A modern készülékek automatikusan megkeresik a csatornákat, de elõfordulhat, hogy a nézõknek maguknak kell elindítaniuk az újrahangolást, ha azt tapasztalják, hogy egyes csatornák nem foghatók a megszokott helyen – tudatta a hatóság.

Az áthangolás csak a vevõkészülékeket érinti, a digitális földfelszíni adók lefedettségi területét nem, ezért nem szükséges a vevõantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Az NMHH tájékoztató levélben és telefonon is értesíti a szükséges teendõkrõl azokat, akiknél az állami támogatás keretében szerelte be a vételi eszközöket. Az NMHH által beszerelt eszközök magyar nyelvû útmutatója elérhetõ a digitalisatallas.hu honlapon is, ahol az áthangolás menüpont alatt arról is tájékoztatást kaphat mindenki, hogy települése mikor lesz érintett a frekvenciacserében. Ezen kívül a 0680-38-39-40-es, ingyenesen hívható számon is kérhetnek segítséget a nézõk.

A digitális átállás második ütemében érintett területeken az adóállomások áthangolása több szakaszban zajlik. A folyamat november 5-én indult Sopronban és november 28-án Kõszegen zárul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!