2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Idén 250-280 ingatlanárverést követett kilakoltatásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-12 20:18:28
A végrehajói kamara szerint a devizahitelekhez kapcsolódó végrehajtási ügyek száma a tévhitekkel ellentétben az összes végrehajtási ügy 1 százalékát tették ki az idén.

Ingatlanárverezést követõen az idén 250-280 alkalommal került sor tényleges kilakoltatásra - közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közleményében, amelyben felhívta a figyelmet arra is, hogy a kilakoltatási moratórium 2014. április 30-ig tart.

Kiemelik: ez alatt az idõszak alatt a kilakoltatások szünetelnek, azonban az ingatlan-végrehajtási eljárásokhoz kapcsolódó ügyek intézése a megszokottak szerint tovább folyik.

A kamara közleményében ismerteti: a végrehajtási ügyek többsége továbbra is "kis követelés", amely nem éri el a százezer forintos összeghatárt, az 500 ezer forint feletti követelések mindössze 20 százalékot képviselnek.

A devizahitelekhez kapcsolódó végrehajtási ügyek száma a tévhitekkel ellentétben az összes végrehajtási ügy 1 százalékát tették ki az idén - jegyzik meg.

Az úgynevezett "kis követelések" többnyire közüzemi tartozásból - víz-, áram-, gázdíj, valamint mobilszolgáltatóknál és parkolótársaságnál be nem fizetett tartozásból - állnak össze.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a kilakoltatási moratórium az Országgyûlés november 5-i döntése alapján 2014. április 30-ig tart. A moratórium kezdõ idõpontja december 1-jérõl a módosító jogszabály kihirdetésének másnapjára változott, 2013. november 9-e lett.

A törvény alapján idõt nyernek azok is, akiknek a közüzemi tartozásaik miatt indult végrehajtás, vagy akiknek az önkormányzat felmondta a bérleti szerzõdését. Így azonban az önkéntes teljesítéssel járó törvényi kedvezmények április 30-át követõen már nem vehetõk igénybe.

Az adósoknak ezt az idõt érdemes kihasználniuk arra, hogy a jövõbeni lakhatásukat megoldják - jegyezte meg közleményében a kamara.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!