2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Bihari kis falu a debreceni korzónForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-11 14:12:52
Szentpéterszeg – Debrecen A megyejárás keretén belül, szeptember elején a bihari kis falu Szentpéterszeg mutatkozott be a Debrecenben, kicsit rendhagyó módon.

Mielõtt elfoglalták volna a Méliusz Központ összes „kerengõit „már a Kossuth-téren kidobolta a kisbíró a programokat, majd megszólalt a népi zenekar, akik a Rozmaring néptánccsoport lába alá húzták a bíztatót. A fõtéri hírverés után a Méliusz Központban folytatódott a rendezvény.

A protokolláris megnyitó után, amelyben Dr Cs. Tóth János igazgató, Muraközi István a Bihari kistérség képviseletében és Olajos Mihály polgármester is szólt a részvevõkhöz, a táncosok ismét felpörgették a hangulatot, amelyet az Aranyesõ népdalkör szép bihari népdalcsokra csak még jobban tetõzött.

Nagy sikert aratott Tornyi Ildikó verses-énekes mûsora, aki a fõvárosi Víg színház fiatal mûvésznõje, Szentpéterszeg szülötte. Hazahívta a falu, színesíteni a szép programsorozatot. Kedves színfoltja volt a rendezvénynek a péterszegi háziasszonyok kezemunkáját dicsérõ gasztronómiai remekek kínálása. Tizenhárom féle különleges népi ízeket hordozó pogácsa, édes és sós sütemény került az asztalokra a közönség nagy örömére.

Közben az érdeklõdõk megismerkedhettek a csigacsinálással és más kézmûves tevékenységekkel is. Kísérõ programként Fekete Borbála elhunyt alkotó képzõmûvészeti tárlata, a hímzõkör gyönyörûséges remekmûveit bemutató kiállítás, valamint igényes fotókiállítás a civilszervezetek életérõl reprezentálta a falu életét.

Szép számú közönség verbuválódott össze, ugyanis meghívást kaptak a péterszegrõl elszármazottak, akik a megyeszékhelyen élnek és dolgoznak, valamint sok debreceni is kíváncsi volt a megyejárásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!