2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Év végéig hatszázra nõ a határrendészek számaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-17 20:14:48
Az év végéig hatszázra nõ a határrendészek száma, akiket folyamatosan képeznek ki és állítják õket szolgálatba - mondta Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár vasárnap Balatonalmádiban, az épülõ új rendõrkapitányság épülete elõtt tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár hozzátette: a határrendészek fõként a magyar-szerb határon teljesítenek majd szolgálatot, mert ott jelentõsen megemelkedett az illegális bevándorlók száma; míg 2012-ben 2700-an, addig idén az elsõ kilenc hónapban több mint 15 ezren lépték át illegálisan a határt.

Az államtitkár szerint a határrendészek munkába állása tovább növeli az emberek biztonságérzetét.

Emlékeztetett rá, hogy a kormány 2010-ben azon az állásponton volt, hogy akkor lesz rend az országban, ha növelik a rendõrség létszámát. Ez a cél teljesült, az elmúlt három és fél évben 3500-zal növelték a rendõrségi állományt - közölte Kontrát Károly.

Az elmúlt idõszakban 1543 új körzeti megbízotti egységet hoztak létre, ezeken 3373 rendõr teljesít szolgálatot. A készenléti rendõrség 4200 fõvel az ország minden megyéjében jelen van, kiemelten teljesít szolgálatot az északkeleti megyékben, aminek köszönhetõen Magyarországon minden településén biztosított a rendõri jelenlét - sorolta az államtitkár.

Megjegyezte: a készenléti rendõrség tagjai addig maradnak - gördülõ akció keretében - egy adott településen, amíg a települési vezetõkkel és a helyi intézményvezetõkkel folytatott rendszeres konzultáció alapján szükséges.

Az államtitkár szerint ma Magyarországon az emberek nagyobb biztonságban érezhetik magukat, mint az elõzõ kormányzati ciklusban.

Balatonalmádiban kormányzati forrásból, 595 millió forintos beruházással új rendõrkapitányság épül, amelyre azért volt szükség, mert a 73 helyi rendõr több épületben látta el a munkáját. A korszerû létesítményt jövõ tavasszal adják át, s ezzel a térségben harmincezer lakos biztonsága nõ - tájékozatott Kontrát Károly.

Hozzátette: a héten Hajdúnánáson is új rendõrkapitányság építésébe fogtak, ezt az épületet szintén a jövõ tavasszal adják át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!