2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Az M2 lett Európa legjobb gyermekcsatornájaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-19 11:50:43
Az M2-t péntek éjjel választották meg Európa legjobb gyermekcsatornájának. A csatorna december 22-én lesz 1 éves.

Alig egy éves Európa legjobb gyermekcsatornája. Decemberben lesz egy esztendeje, hogy elindult az új M2, a közmédia tematikus gyermek- és ifjúsági csatornája, és már most rendkívül népszerû itthon és a határon túl is. Szabó László Zsolt, a Médiatámogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója - aki a fõszerkesztõvel együtt jelen volt a díj átadásán - külön kiemelte, hogy a csatorna létrehozását annak idején Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) néhai elnöke szorgalmazta. Köszönetet mondott a Magyar Televízió Zrt-nek a csatorna közel egy évvel ezelõtti megalakításáért, valamint az M2 fõszerkesztõségének az áldozatos és értékes munkáért. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy "igazi elismerés ez a díj a magyar közmédiának, az országnak, de különösen a gyerekeknek, akik hittek az erõszakmentes tartalmakban, és folyamatosan növelik a csatorna nézettségét".

Az Európában, Afrikában és a Közel-Keleten vezetõ mûhold-üzemeltetõ szerepet betöltõ Eutelsat minden évben megrendezi a tematikus tévécsatornák versenyét, amelyre ezúttal az olaszországi Velencében került sor. A Duna TV korábban már több díjat is elnyert ezekben a versenyekben. A díjak odaítélésérõl az Eutelsat által felállított független szakmai zsûrik döntenek. "Boldogok vagyunk, hogy ebben a rangos mezõnyben nagyra értékelték azt a munkát, amelyet egy év alatt végeztünk el, és külön köszönet a gyerekeknek, a nézõinknek, akik mellénk álltak, s persze az alkotóknak, akiknek a munkái megmutatják mindazt, ami szép és értékes a televíziózásban: a barátságot, a szeretetet. Ez a csatorna bebizonyította, hogy igenis lehet erõszakmentes, értékes tartalommal a bulvárdivat idején is értéket teremteni" - tette hozzá Horváth Vanda.

 

A hétvégi Baba-Mama Expó és Gyermekvilág Élményhétvégén családok százai lehettek részesei a csatorna mindennapjainak. Egész nap nagy volt a nyüzsgés a TV Maci szobájában. A gyerekek fogat mostak az igazi TV Maci módjára, és Paprikajancsit is gondosan lefektették és betakarták. Az óriásmedvének gyakran járt egy puszi vagy egy ölelés. A legendás figurán kívül a gyerekek nagyon megszerették a közmédia gyermekcsatornáját is. Az M2 kínálatát az elmúlt szûk egy évben nemcsak a gyerekek, hanem a szülõk is megkedvelték. "Azért szeretem mert nem agresszív mesék vannak benne, és kicsit olyan nevelõ programos mesék vannak még amin mi fölnõttünk és ebbõl tanul a gyerek" – mondta az egyik szülõ.

A Baba-Mama Expó és Gyermekvilág Élményhétvégén a gyerekek és szüleik részesei lehettek a csatorna mindennapjainak. Többen egybõl mûsorvezetõnek álltak és elkészítették saját híradójukat. Õket a Hetedhét gyerekhíradósok segítették. Akik fotót is szerettek volna, azok beöltöztek kedvenc mesefigurájuknak.

Az M2 erõszakmentességét is díjazta az Eutelsat

Az MTVA szerint a sikerhez az olyan programok is hozzájárultak, ahol a nézõk megismerhették a csatorna munkáját. "Az olyan típusú rendezvények, mint amin most vagyunk, ahol meg tudjuk mutatni, hogy a gyerekcsatorna mitõl értékes mitõl erõszakmentes azok nagyon sokat számítanak abban, hogy sikeres legyen a gyerekcsatorna" – nyilatkozta Lencsó Rita, az MTVA sajtófõnöke. A csatorna december 22-én lesz 1 éves, már van saját show mûsora is. A Legokosabb osztályban harmadikos és negyedikes diákok mérhetik össze tudásukat.

A közmédia hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója felidézte, hogy a csatorna tavaly karácsonykor indult, így "Európa-csúcsnak" tekinthetõ, hogy az M2 bekerült a legjobb elsõ háromba, majd elnyerte az Eutelsat elsõ díját a gyerekcsatorna kategóriában pénteken Velencében. A vezérigazgató szerint a díj fõleg annak köszönhetõ, hogy a kereskedelmi jellegû gyermekcsatornákkal szemben az M2 oktatja, neveli és mindeközben szórakoztatja is a gyerekeket.

 

Rákay Philip, a MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese a pénteki díjátadót idézte fel, szavai szerint a ceremónián a televíziós szakma számos jelentõs alakja jelen volt a kínai CCTV-tõl a Mezzóig. "Ezek a csatornák nem tizenegy hónapnyi munkát, de sokszor éveket, évtizedeket öltek valamelyik mûfajba" - fogalmazott a vezérigazgató-helyettes, aki szólt arról is, hogy a gyerekcsatornák között az M2 egy német és egy lengyel televízióval versenyzett.

Horváth Vanda, a csatorna fõszerkesztõje kiemelte: a díjról zsûri döntött, a grémium nemcsak a promóciós kisfilmbe, hanem a napi adásmenetbe is betekinthetett. Megjegyezte, hogy a díjhoz az értékes magyar mesék, a "top gyerektartalmak" mellett az olyan saját gyártású mûsorok is hozzájárultak, mint például a Gyerekhíradó vagy a két hete indult A legokosabb osztály. "Ez a díj nekünk, mûsorkészítõknek felelõsség is" - hangsúlyozta a fõszerkesztõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!