2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
VII. Kárpát-medencei Võfélytalálkozó FöldesenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-20 08:53:09
Több mint 120 võfély, közel száz régi magyar településrõl érkezve idézi fel a magyarság lakodalmi szokásainak emlékét a hajdú-bihari Földes nagyközség Karácsony Sándor Közösségi Házában 2013. november 29-én és 30-án.

A szervezõk igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy a színes lakodalmi szokások bemutatása mellett legyen idõ a võfélyek szakmai továbbképzésére, ismerkedésre, szakmai kérdések megvitatására. A võfélyek szakmai programjának idején a võfélyfeleségek és a földesi asszonyok csigacsinálással múlatják az idõt. Esti programként pedig „csigavíg-taposás” várja a vendégeket hajnalig tartó tánccal, énekléssel.

Az érdeklõdõ közönség elõtt november 30-án, szombaton kora reggel disznóöléssel nyitják a csárdát, és ettõl kezdve vasárnap hajnalig szünet nélkül, több helyszínen zajlanak az események.

A nagyteremben több mint százhúsz võfély, valamint népzenei és néptánc csoportok bemutatkozását, dramatikus népszokások felelevenítését láthatják az érdeklõdõk, az intézmény elõterében pedig kézmûves bemutatókkal várják a közönséget. Lesz még néprajzi elõadás, hagyományos lakodalmi sütemények vására, borkóstolás, székely kapu avatása, faültetés, közös fotózás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!