2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Beiskolázott munkaerõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-20 09:08:13
Nyolc órás munkáért és oktatásért 49 ezer forint a fizetés.

Intézményekben és a közterületeken dolgoznak megyénkben azok a közmunkások, akiket a téli közfoglalkoztatási programban álltak munkába november 1-jén. Az általunk megkérdezett településeken decemberben kezdõdnek majd a képzések, ezt követõen pedig ismét munka vár a résztvevõkre április végéig. Az utcákon dolgozók a nyolc órás munkáért nettó 49 ezer forintot vehetnek kézhez, akárcsak azok, akik a képzéseken ülnek majd.

Kabán ebben a hónapban 93-an dolgoznak, decembertõl pedig további 13 fõ kapcsolódik be a programba. – Nagyon örülök annak, hogy télen is rendszeres munkához és bérhez juthatnak az emberek, de megjegyzem, az adminisztráció és az ellenõrzés nagy terheket ró az önkormányzatokra – jelentette ki Szegi Emma polgármester. Hozzátette: nonszensz, hogy az önkormányzat a legnagyobb foglalkoztató.

Berettyóújfalu polgármestere, Muraközi István jó kezdeményezésnek tartja a projektet. – A téli idõszakban hárul a legtöbb kiadás a családokra, ilyenkor is keresethez jutnak az emberek. Ezért meglepõ, hogy még nem tudtuk feltölteni a keretet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!