2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Csak a súlyosból többForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-21 13:07:32
Összességében csökkent a balesetek száma a megyében tavaly õszhöz képest.

Az elmúlt egy hónapban, október közepétõl szinte nem telt el nap súlyos baleset nélkül a megyében, olykor több is történt. Ez még a felgyorsult tempójú, stressztõl terhes világunkban is kirívónak tûnt, azért a rendõrséghez fordultunk magyarázatért. Meglepetésünkre, a megküldött adatok nem igazolták feltevésünket.

Hajdú-Bihar megye területén idén október 15. és november 15. között 83 közúti közlekedési balesetek történt, míg az elmúlt év hasonló idõszakában 88. Kedvezõ változást mutat a könnyû sérüléssel végzõdõ esetek száma, az elmúlt évben 52, idén csak 45 ilyen eseményt regisztráltak. Több volt viszont a súlyos baleset, igaz csak kettõvel haladta meg a számuk a tavalyi 30-cat. Nem történt változás a halálos kimenetelû balesetek vonatkozásában, ebben az idõszakban mindkét évben 6 ilyen szomorú esemény következett be a megye közútjain.

A baleseti okok azonban átrendezõdést mutatnak, míg tavaly fõleg a gyorshajtás miatt következtek be a szomorú eseménynek, addig idén az elsõbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás okozta a legtöbb balesetet megyénkben az említett idõszakban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!