2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Veszélyes anyag DerecskénForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-21 14:48:54
Grundnak használták az egyre pusztulóbb házat a környékbeli gyerekek. Az önkormányzat lebontatta a veszélyes épületet, de a lekerített a romos udvar ismét szabadon átjárható.

Szemétlerakónak használják az elhagyott telket Derecskén – most már azt is tudjuk, hogy kik

 

Derecske – A méteres gaztengeren és szilikáttörmelékeken kívül játék mackót, eltört mikroszkópot, báli ruhákat és jó minõségû bõrcipõket is lehet találni Derecskén, egy elhagyott telken.


A HAON munkatársa, Fegyverneki Gergõ éppen a helyszínen járt hétfõn délután, amikor érdekes területre lett figyelmes.

A Viola utcán élõk már régóta panaszkodnak az áldatlan állapotra. Valaha egy gyönyörû, kétszintes családi háznak ígérkezõ ingatlan állt a telken, s az erkélyen még úszómedence is volt, de a félkész házat a tulaj elhanyagolta.

Az egyre pusztulóbb házat a környékbeli gyerekek amolyan grundnak használták, míg egyszer csak az egyik szülõ megelégelte a sok aggódást (ami jogos is volt, hiszen gyermeke feje egyszer betört az omladozó házban), és panaszt tett az önkormányzatnál, akik a veszélyes épületet lebontatták, és körbe is kerítették a romos udvart.

Eleinte „csak” azt nehezményezték a Viola utcaiak, hogy a nagy halom szilikát azbesztet tartalmaz, ami pedig köztudottan rákot okozhat, ma pedig – miután a drótkerítést felszakították az egyik utcából a másik utcába való gyors átjárás érdekében – rengeteg szemetet lehet látni nap mint nap. Fonnyadt burgonya, eltépett levelek, játék kisautók is vannak.

Kereshetjük a választ, hogy illegális szemétlerakóról, vagy alternatív turkálóról van-e szó, ugyanis a helyszínen hasznos darabokra is lehet bukkanni.

A ruhatárak minden kelléke megtalálható: nõi válltáskától kezdve egészen a jó minõségû bõrcipõkig.

Ez idáig nem lehetett tudni, hogy valamelyik szomszéd vált-e meg a portája körül felhalmozódott felesleges holmiktól, vagy valami más van az ügy mögött.

Tudósítónk – ott élõ utcabeliként – éppen a helyszínen készített képriportot a szemetes helyrõl, amikor összetalálkozott a látásból sokak által ismert guberálóval.

Felpakolt kerékpárjával érkezett a középkorú nõ, aki éles hangon kérte számon tõlünk, hogy mit keresünk ott, mert azok a dolgok, amik ott vannak, mind az övéi, és õ gyûjti össze a kidobott dolgokat szegény családjának, csak itt pihenõket szokott tartani.

Kérdéseinkre nem válaszolt, és amikor tovább fényképeztük a területet veszekedésbe is kezdett, így tovább lebeg elõttünk a kérdõjel: miért nem viszi el onnan az odaszállított összes szemetet.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!