2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Lesz béremelés a szociális és a gyermekvédelmi ágazatbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-22 12:00:16
Jövõre a szociális és a gyermekvédelmi ágazatban dolgozók is megkapják a korábban elmaradt béremelést - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkára Debrecenben.

Soltész Miklós azt nem ígérte, hogy január elsejétõl sor kerülhet a béremelésre, de - mint fogalmazott - biztos abban, hogy a gazdasági helyzet lehetõvé teszi a jövõ évi béremelést az ágazatban.

A Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház fennállásának 10. évfordulója alkalmából, a szociális munka napján rendezett fórumon az államtitkár emlékezetett arra, hogy 2010-ben és azt követõen nem az volt a kérdés, hogy 2014 elõtt beszélhetnek-e bérrendezésrõl, hanem, hogy "az EU és az IMF csak számokat látó pénzügyi hatalmasságaitól hogyan tudjuk megvédeni a munkahelyeket a szociális és a gyermekvédelmi területeken".

A szociális államtitkár elismerõen szólt a debreceni esélyteremtés házának elmúlt tízéves munkájáról, a Hajdú-Biharban folyó szociális és gyermekvédelmi munkáról. Szakáli Tímea Andrea, az esélyteremtõ ház igazgatója felidézte, hogy az akkor Esélyek házának nevezett intézményt a megyei önkormányzat hozta létre. Jelenleg a Bihari Szolgáltató Nonprofit Kft. fenntartásában mûködik a fogyatékosokat, hátrányos helyzetûeket támogató esélyház - tette hozzá.

A fórum végén Soltész Miklós és Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Fõigazgatóság megyei kirendeltségének vezetõje kitüntetéseket adott át a szociális ágazatban és a gyermekvédelemben kiváló munkát végzõknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!