2024. április 24. Szerda, György.
 
Teljes útzár az M3-ason - speciális daru kell a leszakadt hídelemhezForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-21 17:04:27
Rázuhant egy hídelem az M3-autópályára a gödöllõi lehajtó átépítésénél. A sztrádára esett szerkezet miatt a sztrádaszakaszt lezárták, az autósokat mindkét irányban elterelik.

Még az átépítés miatt elrendelt pályazár ideje alatt zuhant le a hídelem az M3-as gödöllõi csomópontjánál kedden hajnalban. A csomópont átépítése miatt ugyanis az éjjel este 22 órától hajnali 5 óráig teljes zárás volt az autópályán. A baleset öt óra elõtt történt, így nem eshetett volna rá autókra.

 

16,43 Feloldották a pályazárat az M3-as autópálya Budapestrõl kifelé vezetõ szakaszán kedden délután 16 órakor - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Beluzsárné Belicza Andrea hozzátette: a forgalom 17 óra után a fõváros felé is újraindulhat.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden reggel rázuhant egy hídelem az M3-autópályára a gödöllõi lehajtó átépítésénél. A sztrádára esett szerkezet miatt a sztrádaszakaszt lezárták, az autósokat mindkét irányban elterelték. A balesetben egy munkás könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset még az átépítés miatti pályazár ideje alatt történt.

______________________________________________________________

14,15 Kedden kora délután megkezdõdött az M3-as autópálya gödöllõi csomópontjára hajnalban lezuhant hídelem kiemelése - tájékoztatott a Pest Megyei rendõr-fõkapitányság.

Az autópályán teljes útzár mellett kezdõdött el a munka a speciális daruval, emiatt a fõvárosból a Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc felé utazókat arra kérik, hogy a 4-es fõúton induljanak el autóval.

A rendõrség azt is kéri, hogy az M3-ason a fõváros felé közlekedõk minél elõbb térjenek le az autópályáról és használják a kisebb utakat. A környezõ utakon egyébként szintén feltorlódott a forgalom.

13,00 Rendõrségi felhívás: már Hatvannál kanyarodjanak le az M3-asról a fõváros felé közlekedõk

Ha lehet, már Hatvannál térjenek le az M3-asról a fõváros felé közlekedõ autósok - kéri a rendõrség a gödöllõi csomópont átépítésénél hajnalban történt baleset miatt.

A rendõrség kéri, hogy az M0-ás és a fõváros felé tartók a kisebb utakon, településeken keresztül közlekedjenek. Már megérkezett a speciális daru, ami a leszakadt hídelemet a tervek szerint felemeli. Közben a rendõrség helikopterrel vizsgálja, merre kerülhetnének az autósok, a sor ugyanis Hatvan városán is túl áll. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az M3-ason és a régi 3-as úton is hosszú kilométereken át áll a kocsisor. Hatvan városán túl is állnak az autók, a rendõrség azt kéri, aki tud, már ott hagyja el az M3-ast és kisebb utakon, kerülõvel közelítse meg a fõvárost.

Az útzár feloldását ugyanis délután 14 és 16 óra közé tervezik a szakemberek, ha a törött hídelemet sikerül kiemelni. Az ehhez szükséges speciális daru már a helyszínre érkezett, a munka tart. Egy rendõrségi helikopter nemrég szállt fel, hogy a levegõbõl próbálja kideríteni, merre tudnának még menni a fõváros felé tartó jármûvek.

12,15 Teljes útzár az M3-ason - speciális daru kell a leszakadt hídelemhez

Speciális darura van szükség a kedden hajnalban az M3-as gödöllõi csomópontjánál leszakadt hídelem eltávolításához. Az érintett pályaszakaszon most is teljes útzár van, a környék kisebb útjain és a 3-as fõúton is nagy a torlódás.

Jelenleg két daru próbálja megemelni a leszakadt szerkezetet, a speciális daru dél körül érkezik a helyszínre. A pályára egyébként egy 28 méteres hídelem zuhant le. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden hajnali öt óra körül rázuhant egy hídelem az M3-autópályára a gödöllõi lehajtó átépítésénél. A sztrádára esett szerkezet miatt a sztrádaszakaszt lezárták, az autósokat mindkét irányban elterelik. A balesetben egy munkás könnyebb sérüléseket szenvedett. A csomópont egyébként zárva volt az átépítés miatt, ezért nem történt súlyosabb baleset. A Nyíregyházáról Budapestre tartóknak Bagnál, a Budapestrõl Nyíregyházára tartóknak Mogyoródnál kell letérniük a sztrádáról.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy délelõtt az érintett pályaszakasz még mindig le van zárva, két daru próbálkozik a szerkezet felemelésén. A környékbeli alacsonyabb rendû és nagyobb utakon is nagy torlódás alakult ki, ezeken lépésben halad a forgalom.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. (NIF) arról tájékoztatott, hogy az M31 autópálya építése kapcsán az M3-as autópálya teljes lezárása tegnap 22 órakor kezdõdött és ma hajnali 5-ig tartott volna az elõzetes tervek szerint. A kivitelezõi szakemberei az M3-M31-es autópálya gödöllõi csomópontjában épülõ új híd elõre gyártott hídgerendáit emelték be. Az utolsó elem a beemelésekor eltört, ezzel meglazítva a már rögzített, mellette lévõ gerendát. A NIF szerint a munkavédelmi szabályok, elõírások betartásának köszönhetõen nem történt komoly személyi baleset.

Az eltört gerenda kiemelése hosszabb idõt vesz igénybe, ezért az M3-as teljes lezárását nem lehetett hajnalban feloldani, a munkálatok nagy erõkkel tartanak. A kiemeléshez speciális darura van szükség, amely várhatóan a déli órákban érkezik a helyszínre. A daru - méretei miatt - rendõrségi biztosítással közlekedik.

Az útzár feloldásának várható idõpontja akkor mondható meg teljes biztonsággal, ha a daru segítségével megmozdítják az eltört gerendát és a sérülés mértéke látható lesz.
A hídgerendák 28 m hosszúak és összesen 48 ilyen egységbõl áll majd az új híd. A 48-ból a zárás alatt 16-ot emeltek volna be a teljes M3 fölötti szakaszra.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. tájékoztatása
szerint várhatóan délután két óráig komoly fennakadásokra lehet
számítani.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden reggel rázuhant egy hídelem az M3-autópályára a gödöllõi lehajtó átépítésénél. A sztrádára esett szerkezet miatt a sztrádaszakaszt lezárták, az autósokat mindkét irányban elterelik. A balesetben egy munkás könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Gödöllõi Autópálya Mérnökség ügyeletese a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy a baleset még az átépítés miatti pályazár ideje alatt történt.
Leszakadt egy hídelem - teljes útzár az M3-ason a gödöllõi csomópontnál
A sztrádára esett szerkezet miatt a sztrádaszakaszt lezárták, az autósokat mindkét irányban elterelik. A balesetben egy munkás könnyebb sérüléseket szenvedett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendõr- fõkapitányság sajtóreferense.
Mint ismeretes, javában zajlik az M3-as autópálya gödöllõi csomópontjának átépítése. Ennek része a pálya felett átívelõ híd, amelynek egyik nem sokkal korábban beemelt eleme kedden kora reggel lezuhant - tájékoztatott a sajtóreferens. A szerkezet mindkét oldal forgalmát akadályozza, ezért az autósokat elterelik. A Nyíregyházáról Budapestre tartóknak Bagnál, a Budapestrõl Nyíregyházára tartóknak Mogyoródnál kell letérniük a sztrádáról. A pályatestre zuhant elem eltakarítása néhány órát igénybe vesz, a terelés miatt torlódás várható az érintett szakaszon - mondta el Beluzsárné Belicza Andrea.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!