2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megújul a békéscsabai vasútállomás és környéke 35 milliárd forintbólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-24 12:00:06
Megújul a békéscsabai vasútállomás és környéke 35 milliárd forintból, a beruházást az Új Széchényi Terv keretében uniós támogatásból finanszírozzák. A kivitelezési munkálatok a napokban kezdõdtek el és 2015 decemberében fejezõdnek be - jelentette be pénteken Békéscsabán, a vasútállomás épületében tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ (NIF) társaság kommunikációs vezetõje.

Loppert Dániel kiemelte: a békéscsabai vasútállomás felújítása és korszerûsítése része a Budapest-Lökösháza közötti uniós beruházásnak, a Páneurópai negyedik nemzetközi vasúti közlekedési folyosó modernizálásának, ahol a vonatok 160 kilométeres sebességgel közlekednek.

Eredeti állapotába állítják helyre az 1933-ban épült mûemléki épületet, európai színvonalú infrastruktúrát kap az állomás és átépül a vágányhálózat. Az utasok peronaluljáróval és liftek segítségével gyorsan és biztonságosan közelíthetik meg a vonatokat. Az állomásról aluljárón lesz elérhetõ a mellette lévõ buszpályaudvar. A beruházás részeként a vasútállomást átívelõ jaminai hidat felújítják és kétszer kétsávosra bõvítik - sorolta Loppert Dániel.

Vantara Gyula (Fidesz-KDNP) Békéscsaba polgármestere kiemelte: a város történetének legnagyobb beruházása a vasútállomás felújítása és a hozzákapcsolódó közúti fejlesztésekkel megújul a városi közlekedés egésze, új csomópontok, alul- és felüljárók épülnek. A polgármester felhívta a figyelmet: a feszített ferdekábeles jaminai híd jelentõségére, a város új építészeti látványossága lesz, amelyik erõsíti a kapcsolatot a vasúton innen és túli városrész lakói között. A hídon a kétszer két sávos közlekedés mellett önálló kerékpáros és önálló gyalogos út létesül.

Farkas Zoltán a Békés megyei Közgyûlés elnöke a beruházás gazdasági jelentõségét emelte ki. A gyorsvasút kiépítésével felértékelõdik Békéscsaba és térsége a hazai és a külföldi befektetõk elõtt. Hozzátette: a Békés megyét átszelõ vasútfejlesztés a román határig hetvenmilliárd forint beruházást jelent.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!