2024. április 24. Szerda, György.
 
Szakmaközi megbeszélés a gyermekek védelme érdekébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-24 12:08:00
A gyermekvédelmi feladatok teljesítése számos szakterület szakembereinek széles körû együttmûködését kívánja meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya kiemelt feladatként kezeli a család-, gyermek- és ifjúságvédelmet. Ennek egyik legfontosabb állomása a gyermekvédelmi jelzõrendszer tagjaival való rendszeres és hatékony munkakapcsolat fenntartása.

Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítõ és Gyermekjóléti Központja 2013. november 22-én a kiskorúak védelmével kapcsolatos rendõri, gyámhatósági és gyermekjóléti feladatok végrehajtásának elõsegítése az összehangolt és hatékony fellépés érdekében egymást kölcsönösen segítõ intézkedések, konkrét esetek megbeszélése és elemzése céljából rendezett szakmai megbeszélést.

A konzultáción Bak István r. alezredes a Bûnmegelõzési Osztály kiemelt fõreferense képviselte a fõkapitányságot. Elõadásában bemutatta a kiskorúak védelmének – a gyermekvédelmi törvény és más jogszabályok által meghatározott – rendõrségi feladatait, valamint a fõkapitányság gyermekvédelmi tevékenységét. Beszélt a gyermekbarát igazságszolgáltatásról, külön kiemelve a Berettyóújfaluban kialakított gyermek meghallgató szoba jelentõségét. Elmondta, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és szervei évente 1500 esetben élnek jelzéssel a gyermekjóléti szolgálatok, a gyámhivatalok és a jegyzõk irányába, amikor a rendõri intézkedések során kiskorúak veszélyeztetettségét észlelik.

Felhívta a gyermekvédelemben résztvevõk figyelmét az együttmûködés, az egymás kölcsönös tájékoztatása, valamint a visszacsatolás fontosságára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!