2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A tavalyinál több tartós élelmiszert gyûjtött a hétvégén az Élelmiszerbank a rászorulóknakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-24 19:45:11
Sikeresen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétvégi élelmiszergyûjtõ akciója: a lakosság a tavalyinál jóval több, összesen 140 tonna élelmiszert ajánlott fel a rászoruló családoknak - közölte vasárnap az egyesület.

A tavalyi 230 helyszínt kibõvítve, az idei kétnapos akció során már 256 helyszínen gyûjtötték a tartós élelmiszereket, amelyekbõl a tavalyi mennyiséghez képest 47 tonnával több érkezett a lakosságtól.

A pénteki és szombati gyûjtésben 3500 önkéntes mûködött közre, köztük az akció fõ támogatójának, a CIB Banknak mintegy 300 munkatársa. Az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco áruházakban leadott élelmiszerekbõl az Élelmiszerbank több mint húszezer családhoz juttat el ajándékcsomagokat még a karácsonyi ünnepek elõtt - ismertette a közlemény. A Tesco idén elõször azt is felajánlotta, hogy az áruházaiban összegyûlt adományok összértékét kiegészíti a beérkezett felajánlások ötödével.

Az adományok nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepekre való tekintettel szaloncukor és édesség volt. Számos híresség, köztük Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Pokorny Lia, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is hozzájárult adományával az akció sikeréhez.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta mûködik. Alapítása óta több mint harmincezer tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint félmillió rászorulónak, összesen több mint 12 milliárd forint értékben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!