2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
November utolsó hetében téliesre fordul az idõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-24 20:09:36
November utolsó hetében téliesre fordul az idõ. Már hétfõn, Katalin napkor is több helyen várható hózápor. Majd a hét további részében is jellemzõen csapadékos lesz az idõ, helyenként esõ, másutt havas esõ, havazás valószínû. Megerõsödhet, viharossá is fokozódhat a szél, s jelentõs lehûlésre is készülni kell. Néhol napközben is csak 0 fok lehet, a leghidegebb órákban pedig akár mínusz 9 Celsius-fokig is csökkenhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn általában erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, de az Alpokalján rövid idõszakokra kisüthet a nap. Az esõt egyre több helyen havas esõ, hó váltja fel. Napközben a Dunántúl északi és középsõ tájain várható helyenként hózápor. Egyre többfelé viharossá fokozódik a szél is, de délutántól fokozatosan mérséklõdik a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínû. A legmagasabb hõmérséklet plusz 2 és plusz 5 fok között várható, de napközben már ennél hidegebb lehet.

Kedden a déli országrészben többnyire erõsen felhõs idõ várható, ott helyenként havazás, hózápor is elõfordul, másutt általában több órára kisüt a nap. Sokfelé erõs, fõként a Dunántúlon olykor viharos lesz a szél. A minimumhõmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között, a nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak.

Szerdán délen is csökken a felhõzet, kisüt a nap. Csapadék sehol sem várható, de továbbra is többfelé erõs, a Dunántúlon eleinte helyenként még viharos a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínû. Napközben plusz 1-5 fokig melegedhet a levegõ.

Csütörtökön eleinte még hosszabb-rövidebb idõre kisüt a nap, majd észak, északnyugat felõl erõsen megnövekszik a felhõzet. A nap második felében az északi országrészben néhol gyenge havas esõ, esõ is elõfordulhat. Helyenként megerõsödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hõmérséklet, napközben 0 és plusz 5 fok közötti értékekre lehet számítani.

Pénteken hosszabb-rövidebb napos idõszakokra lehet számítani. Az északkeleti, keleti országrészben viszont elszórtan zápor, hózápor várható. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hõmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között alakul.

Szombaton eleinte változóan felhõs lesz az ég, majd erõsen megnövekszik a felhõzet. Nyugat felõl egyre több helyen várható esõ, havas esõ, néhol havazás. A minimumhõmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak.

Vasárnap csak kevés napsütés valószínû, több helyen várható esõ, havas esõ. Megélénkül, helyenként megerõsödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között, napközben plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hõmérséklet – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!