2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Kigyulladt az elektromos sokkolótól egy férfiForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-22 14:46:58
A férfi abban a pillanatban lángra kapott, hogy az orrnyergét eltalálták az ötvenezer voltos elektromos ütést leadó sokkolóval.

Kigyulladt egy ausztrál bennszülött, miután rendõrök a Taser nevû elektromos sokkolóval lõtték meg - közölte kedden az ausztrál rendõrség. A 36 éves férfi benzines palackkal és öngyújtóval a kezében rohant a rendõrök felé, akik önvédelembõl lõttek.

 

A 36 éves férfi harmadfokú égési sérüléseket szenvedett testének tíz százalékán, és helikopterrel kellett kórházba szállítani a Nyugat-Ausztráliában található kis bennszülött közösségbõl. A szövetségi állam rendõrfõkapitánya újságírók elõtt azt mondta, hogy a nemrég szabadult férfi erõszakos bûnözõként ismert, így amikor egy öngyújtóval és benzinnel teli palackkal elkezdett a rendõrök felé rohanni, a rendfenntartók, testi épségüket féltve, a Taserrel lõttek rá.

A férfi abban a pillanatban lángra kapott, hogy az orrnyergét eltalálták az ötvenezer voltos elektromos ütést leadó sokkolóval. A férfi testvére a The Australian címû lapnak nyilatkozva elmondta: testvére benzingõzzel kábította magát az eset elõtt, és arca csupa benzin lehetett.

A rendõrség ugyanakkor még vizsgálja annak lehetõségét, hogy a férfi kezében lévõ öngyújtó okozta a tüzet. A rendõrfõkapitány pedig elismerte, hogy a rendõrség embereinek azt tanácsolták, ne vessék be a Tasert, ha gyúlékony anyagok vannak a közelben.

Az eset pár héttel azután történt, hogy az ausztráliai Queensland államban egy férfi meghalt, miután 28-szor lõtték meg Taserrel. Áprilisban pedig Alice Spring üdülõvárosában ölt meg egy férfit a sokkoló.

A támadók mozdulatlanná tételére kifejlesztett amerikai szerkezet az Amnesty International nevû nemzetközi jogvédõ szervezet adatai szerint 2001-es bevezetése óta több mint háromszáz ember halálát okozta világszerte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!