2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Iskolabuszra költenék a támogatástForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-11 15:32:43
Mezõsas - Negyvenöt általános iskolás napi utaztatását oldaná meg, ha a mezõsasi önkormányzat az azóta bezárt iskola felújítására kapott közel 18 milliós hazai forrású támogatást iskolabusz beszerzésére fordítaná.

Negyvenöt általános iskolás napi utaztatását oldaná meg, ha a mezõsasi önkormányzat az azóta bezárt iskola felújítására kapott közel 18 milliós hazai forrású támogatást iskolabusz beszerzésére fordítaná.

– A mezõsasi általános iskola megszüntetése miatt idén szeptembertõl a gyermekek Körösszegapátira járnak át tanulni, így mindennapos ingázásra kényszerülnek.

Az ömkormányzat az idõ közben megszûnt oktatási intézmény felújítására nyert LEKI pályázati pénzt igénymódosítási kérelemmel iskolabusz beszerzésére fordíthatná – mondta el Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés elnöke.

Mint az a csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, a elsõs, másodikos és harmadikos gyermekeket mikrobusszal szállítják reggel és délután a két település közt, míg a nagyobbak menetrendszerinti buszjáratot kénytelenek igénybe venni, melyre sokszor nem férnek fel.

– Szeretném, ha Mezõsassal és az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanáccsal összefogva, a gyermekek érdekét szem elõtt tartva meg tudnánk oldani a problémát – mondta Tarsoly Attila, Körösszegapáti polgármestere.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!