2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
19 éves a Forma-1 legfiatalabb versenyzõjeForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-22 15:48:40
Címkék: Sport, autó, motor, F1
A Magyar Nagydíjon mutatkozhat be a Forma-1 történetének legfiatalabb pilótája.

Fiatal tehetséget veszített az autósport

 

Ausztrália Mark Webbert, a Forma–1-es Red Bull csapat versenyzõjét ünnepelte az utóbbi másfél hétben.

 

Nem csoda, hiszen a kontinensnyi ország „fia” élete elsõ gyõzelmét aratta a száguldó cirkuszban a Német Nagydíjon, s 28 év után hangzott fel újra az ausztrál himnusz egy Forma–1-es futam után.

 

Nem lehet oka viszont az örömre Sebastien Bourdaisnak, hiszen a francia pilótát menesztette a Toro Rosso a nürburgringi viadalt követõen. Az Amerikában sikert sikerre halmozó gallnak a Forma–1-ben nem sikerült maradandót alkotnia. A sportág történetének legfiatalabb versenyzõje váltja õt: Jaime Alguersuari. A spanyol újonc mindössze 19 éves, az eddigi rekorder, Mike Thackwell 54 nappal „idõsebb” volt 1980-as bemutatkozásakor.

 

A fiatalember a Forma–Renault 3.5 szériában versenyzik, legutóbb Le Mans-ban egy harmadik és egy negyedik helyet ért el. Nem lesz könnyû dolga a Forma–1-ben, de kapott a csapattól három verseny türelmi idõt.

 

Az elmúlt hét végén tragikus esemény rendítette meg a gyorsasági autósport világát, ami minden bizonnyal rányomja bélyegét a paddock hangulatára a Magyar Nagydíjon: életét vesztette John Surtees 18 éves fia, Henry. A fiatal tehetség szerencsétlen baleset áldozata lett: egy Forma–2-es versenyen, Brands Hatchben fejbe vágta egy elszabadult kerék, miután versenyzõtársa, Jack Clarke az egyik kanyarban kicsúszott és a gumifalnak csapódott. Henry Surteesnek esélye sem volt a túlélésre – nyilatkozták a sportág vezetõi.

 

 

Az ütés következtében elvesztette az eszméletét, s autója kisodródott a pályáról, ám a szakértõk szerint nem ez, hanem maga az ütés volt végzetes. Henry édesapja, John Surtees a technikai sportok legendás alakja, õ az egyetlen, aki két és négy keréken is világbajnok tudott lenni.

 

S egy jó hír a végére: Niki Lauda ismét apa lesz. Az osztrákok háromszoros, hatvanéves világbajnokának – aki rendszeres vendég a Hungaroringen is, hiszen az egyik német televíziós csatorna szakkommentátora – már felnõtt fiai vannak korábbi házasságából. Jelenlegi felesége, a harmincéves Birgit ikreket – egy kisfiút és egy kislányt – vár.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!