2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Idén több jut ajándékra?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-02 19:43:02
Elkezdõdött a karácsonyi vásárlás idõszaka, egyre többen járják már az üzleteket. A szakemberek szerint az emberek biztosan többet költenek majd ajándékokra idén, mert az alacsony infláció és a rezsicsökkentés miatt több marad fogyasztásra.

Többen már most a karácsonyi ajándékokat válogatják a fõvárosi bevásárlóközpontokban, az élelmiszerboltokban pedig akár napi 40-50 kiló szaloncukrot is eladnak. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója a Híradónak azt mondta, sokan már elkezdték vásárolni a tartós alapvetõ élelmiszer-termékeket is, elõre bespájzolják ugyanis a sütés kellékeit.

Könyv, játék mûszaki cikk és ruházat - ezek a legkelendõbb ajándékok, a Híradóban bemutatott mûszaki boltban például a táblagépeket és a tévéket keresték leginkább. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ennek kapcsán ismét figyelmeztet: a mûszaki termékeket érdemes otthon kibontani és kipróbálni, hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés a karácsonyfa alatt.

A kereskedelmi szakemberek szerint idén többet költenek majd az emberek, mint tavaly ilyenkor ajándékokra. Egy átlagos család 20-23 ezer forintért vásárolt tavaly ajándékot a fa alá, ez idén 2-3 ezer forinttal több lehet. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára szerint a gazdasági növekedés, az infláció és a rezsicsökkentés miatt nõtt a fizetések vásárlóértéke, ezért számítanak nagyobb forgalomra.

2012-ben 832 milliárd forintot hagytak a vásárlók a boltokba a karácsonyi idõszakban, idén ez akár elérheti a 870 milliárd forintot is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!