2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Négyezer éves nõi koponyákra bukkantak KínábanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-04 19:05:43
Vélhetõen négyezer éve feláldozott, több mint nyolcvan fiatal nõ koponyájára találtak régészek Kína északi részén egy újkõkori település maradványainál.

A koponyák egy tömegsírból kerültek elõ Sanhszi tartományban, Simao romjainál. A szakemberek feltételezései szerint a fiatal nõk rituális gyilkosság áldozatává váltak, csontvázakat ugyanis nem, csak koponyákat találtak. Az áldozatot valószínûleg a városfal emelésével összefüggésben mutatták be.

A helyi kormányzat tájékoztatása szerint a koponyák fele már tavaly elõkerült. Rajtuk a szakemberek ütésekbõl és égésekbõl származó sérülések nyomait fedezték fel - mondta a CCTV kínai televízióban Sanhszi tartomány régészeti intézetének egy képviselõje.

A lelet nem az elsõ bizonyíték emberáldozatra az õsi Kínában. Az elhunyt uralkodókat rendszeresen szolgálóikkal és ágyasaikkal együtt temették el, eme utóbbiakat gyakran élve.

2005-ben archeológusok a Henan tartománybeli Hungcsiangban emberáldozat bemutatására szolgáló oltárra és egy áldozat csontvázára bukkantak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!