2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Battonyára látogattakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-05 19:17:13
Az elmúlt héten a battonyai „Luciana Magdu” Román Általános Iskola és Óvoda igazgatójának, Iulia Olteanu szívélyes meghívásnak tettek eleget a pocsaji óvónénik.

A november 29-i látogatás célja az volt, hogy megismerjék az ottani karácsonyi népszokásokat, betekintést nyerjenek az õ ünnepi készülõdésükbe.

 

A vendéglátók ovisai hagyományõrzõ mûsort adtak elõ a meghívottaknak, akik több nemzetiség részérõl, több településrõl érkeztek. Ezek után a vendégekkel és gyerekekkel közös Sorcova, virágdísz-készítés következett. Ezzel a krepp-papírból készült virág-ággal a vendégeket megérintve jókívánságokat verseltek a gyerekek a jelenlévõknek. A gyerekeket felkészítõ óvodapedagógusok Mihaela Putin, Ecaterina Nagy és Adelina Olteanu-Sturza voltak. A mûsor után prof. dr. Florin Olteanu egyetemi tanár tartott érdekes elõadást a román szokásokról, néphagyományokról.

A pocsaji óvoda óvodapedagógusai nagyon örültek ennek a kezdeményezésnek, õk is átadtak egy meghívást a tavaszi Román – Magyar Võfélytalálkozóra. Remélik, hogy ezek a látogatások mindkét részrõl hagyománnyá válnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!