2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Vásárcsarnok épül a gyulai piaconForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-08 21:41:28
Vásárcsarnok épül a gyulai piacon 48 millió forintból. Az önkormányzat sikeresen pályázott a Vidékfejlesztési Minisztérium tanyafejlesztési program keretére, és a költségek kilencven százalékára nyert támogatást - jelentette be Görgényi Ernõ polgármester a beruházás helyszínén.

A fideszes politikus az MTI-nek elmondta: kivitelezés 2014. februárban kezdõdik és várhatóan április végén fejezõdik be. A gyulai önkormányzat kiemelten foglalkozik a helyi mezõgazdasági és élelmiszer-ipari termelõkkel, a mezõgazdaság a turizmus mellett a város egyik meghatározó ágazata, sok embernek nyújt megélhetést Gyulán és térségében. Az önkormányzat egyik kiemelt programja segíti a helyi kis- és a közepes termelõk jó minõségû termékeinek piacra jutását, a gyulai zöldségek, gyümölcsök, tej- és hústermékek értékesítési feltételeinek javítását.

Kovács József (Fidesz) országgyûlési képviselõ kiemelte: csarnoka eddig nem volt a gyulai piacnak, az új épületben a helyi termékek folyamatos értékesítésére nyílik lehetõség korszerû feltételek között egész évben. Hozzátette: a történelmi hangulatú piac a belvárosban fontos közösségi tér, Gyula egyik büszkesége, ahová a turisták is szívesen látogatnak helyi termékeket vásárolni.

A képviselõ elmondta: az új csarnok hasznos alapterülete 485 négyzetméter, az épület akadálymentes. A csarnokban hatvan elárusítóasztalt lehet elhelyezni. A kültéri piacot felújították, a beruházást júliusban adták át. Az önkormányzat 24 millió forintot költött a kültéri infrastruktúra fejlesztésére. Erre a beruházásra az önkormányzat 13,5 millió forint támogatást nyert a tanyafejlesztési programból - mondta Kovács József.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!