2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Massa lélegeztetõ gépen van!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-26 12:30:26
Címkék: Sport, autó, motor, F1
  Súlyos, életveszélyes állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, miután a Magyar Nagydíj szombati idõmérõjén balesetet szenvedett

Kielégítõ állapotban van Felipe Massa

10,14 Stabil és kielégítõ állapotban van Felipe Massa, jelenleg altatják, és folytatják a szombaton megkezdett, mûtét utáni rehabilitációját.

Stabil és kielégítõ állapotban van Felipe Massa, az éjjel semmilyen negatív változás nem történt. A Forma 1-es versenyzõt jelenleg altatják - mondta a Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: Massát jelenleg altatják, és folytatják a szombaton megkezdett, mûtét utáni rehabilitációját. Vasárnap újabb vizsgálatokat is végeznek. Ezek célja, hogy kiderüljön, lépnek-e föl a koponyát ért ütés után komplikációk. Elmondta: szombaton életmentõ mûtétet hajtott végre a Honvéd Kórház sebész-csapata, a fõsebész, Zsíros Lajos ezredes vezetésével. Felipe Massa szombaton délután, a Magyar Nagydíj idõmérõjének második felében szenvedett balestet. Az elõtte haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze találta fejbe a Ferrarival száguldó pilótát. Felipe Massa ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba. Felipe Massát szombaton délután fél négy elõtt szállították be mentõhelikopterrel az Állami Egészségügyi Központba (Honvéd Kórházba), gyakorlatilag eszméletlen állapotban. A kivizsgálása után kiderült, hogy koponyaboltozati csonttörése van.

Befejezõdött Felipe Massa mûtéte

Koponyasérülései miatt megmûtötték Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját, aki a Magyar Nagydíj szombati idõmérõ edzésén szenvedett baleset.

20,21 Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, miután a Magyar Nagydíj szombati idõmérõjén balesetet szenvedett - jelentette be Bazsó Péter, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) orvos-igazgatója. Az autóversenyzõ koponyasérülést szenvedett, majd átesett egy mûtéten, jelenleg pedig lélegeztetõ gépen van.
___________________________________________________________

19,20 Biztos, hogy nem indul el a vasárnapi Magyar Nagydíjon a szombati idõmérõn balesetet szenvedett Felipe Massa. Helyettese sem lesz, mert a szabályok értelmében csak az indulhat a futamon, aki az idõmérõn részt vett - mondta Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfõnök. A nagydíjon így csak a finn Kimi Räikkönen képviseli az olasz istállót.

A Ferrari brazil pilótája a Magyar Nagydíj szombati idõmérõ edzésén szenvedett balesetet: az elöl haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze fejbe találta, majd ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba. Súlyos koponyasérülést szenvedett, szombat délután az Állami Egészségügyi Központban (Honvéd kórház) megmûtötték. Egyelõre annyit lehet tudni, hogy a brazil autóversenyzõ állapota stabil. A kórház illetékesei most a Ferrari csapatával egyeztetnek, ezt követõen - még este - sajtótájékoztatón számolnak be a részletekrõl.
___________________________________________________________

18,46 Befejezték az orvosok Felipe Massa operációját nem sokkal szombaton fél hét után az Állami Egészségügyi Központban. Egyelõre annyit lehet tudni, hogy a brazil autóversenyzõ állapota stabil. A kórház illetékesei most a Ferrari csapatával egyeztetnek, ezt követõen - még este - sajtótájékoztatón számolnak be a részletekrõl.

A Ferrari brazil pilótája a Magyar Nagydíj szombati idõmérõ edzésén szenvedett balesetet: az elöl haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze fejbe találta, majd ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba. Súlyos koponyasérülést szenvedett.
_____________________________________________________________

Pácserné Bozi Judit, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az autóversenyzõ koponyasérülésekkel került be az intézménybe: az állapota stabil, de súlyos. Jelenleg is mûtik. A pontos sérüléseirõl többet egyelõre nem tudott mondani. A baleset feltehetõen akkor történt, amikor az elöl haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze fejbe találta a Ferrariban ülõ Felipe Massát, aki ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!