2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Adventi orgonahangverseny KörösszegapátibanForrás: Vmirjáncki József
Utolsó módosítás: 2013-12-08 22:06:01
A református templom orgonájának belsõ felújítása befejezõdött a településen. A több mint száz éves hangszer utoljára az 1920-as években volt javítva.

Most alig két hónap alatt Kovács Tibor határon túli orgona restaurátor végezte a munkálatokat.

Szombaton délután pedig már a templomban az összegyûlt hívek elõtt Kovács Tibor, miután az orgonán elvégezte az utolsó simításokat, hangverseny keretében bemutatta az általa felújított hangszert. Kivetített képek segítségével mutatta be azt, hogy milyenek voltak annak egyes darabjai a felújítás elõtt, s milyen lett most a restaurálás után.

A határ túloldaláról érkezett Kovács Tibor nemcsak orgona restaurátor, hanem orgonista-kántor is, aki a rövid képes beszámolója után bemutatta, megszólaltatta a jelenlévõknek a templomi hangszert. Elõbb klasszikusok által írt mûveket, majd karácsonyi énekeket játszott.

Csizmadia Tibor a református egyházközösség lelkésze a jelenlévõknek elmondta, hogy s hívek sokat tettek azért, hogy a templom hangszere, újra a régi szép hangján kísérõje legyen az elhangzó egyházi énekeknek. Megköszönte a híveknek azt, hogy anyagi hozzájárulásukkal lehetõvé tették, hogy a hangszer újra a régi, szép hangján szólaljon meg, ezáltal még színesebbé, bensõségesebbé tegye a templomban tartott istentiszteleteket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!