2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Érvénytelen a népszavazás a roma központrólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-09 19:36:54
Érvénytelennek bizonyult a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás, miután vasárnap 5867-en éltek szavazati jogukkal, az érvényességhez azonban több mint 14 ezer embernek kellett volna részt vennie a referendumon

Az ügydöntõ népszavazást egy olyan beruházásról tartották, amelynek megvalósításáról már letett az észak-borsodi város önkormányzata, de a referendum kezdeményezõi annyi aláírást összegyûjtöttek, hogy a voksolást kötelezõ volt kiírni.

A választási névjegyzékben szereplõknek egy kérdésre kellett válaszolniuk: Egyetért Ön azzal, hogy Ózd város ne vegyen részt a "Kultúrgyár" keretén belül a "Multifunkcionális Nemzetiségi és Roma Kulturális, Oktatási Központ" elnevezésû projektelem megvalósításában és az e tárgykörben hozott határozatot a város képviselõ-testülete visszavonja?

Almási Csaba jegyzõ tájékoztatása szerint a vasárnapi szavazáson a kérdésre 5374-en voksoltak igennel, 493-an pedig nemmel. A referendum akkor lett volna érvényes, ha a választási névjegyzékben szereplõ csaknem 29 ezer ózdi polgár több mint a fele leadja voksát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!