2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Fejlesztette ózdi gyártókapacitását a Johnson ElectricForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-11 10:10:16
A vállalat több mint 320 millió forintos beruházással fejlesztette autóipari alkatrészgyártó kapacitását.

A társaság az Új Széchenyi-terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretébõl 163 millió forint támogatást kapott a beruházáshoz. A projekt záró rendezvényén, kedden Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelõs államtitkára elmondta: a Johnson Electric Ózd Kft. a kapacitásbõvítés mellett akár a kutatás-fejlesztést is hajlandó lenne Magyarországra hozni, ha ehhez megfelelõ körülményeket találna.

Hozzátette: a cég jelenleg 950 embert foglalkoztató hatvani és ózdi gyáregységében a következõ években folyamatosan fejleszt, és a késõbbi projekteket is tekintve összességében 600 fõs létszámbõvítésben gondolkodik. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a cég az elmúlt idõszakban a mostaninál jóval nagyobb fejlesztéseket is megvalósított, és a további tervek azt jelzik, hogy a befektetõ elégedett az itt élõk munkájával. Felhívta a figyelmet arra, hogy szükség van a Miskolci Egyetemmel, illetve a térségben lévõ középiskolákkal a szoros, jó kapcsolatra, ugyanis számukra is a legnagyobb kihívás, hogy megfelelõ számban és képzettséggel, jó szakemberek álljanak rendelkezésre.

Czomba Sándor jelezte: az Európai Unió következõ költségvetési ciklusában 2014 és 2020 között a felzárkózó térségek kiemelt figyelmet fognak kapni. A Johnson Electric Ózd Kft. a régió egyik meghatározó munkáltatója. A Saia-Burgess svájci cégcsoport 1998-ban vásárolta meg az ózdi Kont-Union Kft.-t, majd több mint 1 milliárd forint értékû beruházással fejlesztette. 2002-ben a cégcsoport Hatvanban új összeszerelõ üzemet épített egy zöldmezõs beruházás keretében, amely értéke szintén megközelítette az 1 milliárd forintot. Ekkor már több autómárka általános zárszerkezetét gyártotta a vállalat.

A Johnson Electric Holding 2005 novemberében vásárolta fel a Saia-Burgess Holding részvényeinek 99,7 százalékát. A cég a világ második legnagyobb mikromotor-tervezõ és -elõállító vállalata. A holdingot a hongkongi tõzsdén jegyzik, több mint 40 ezer dolgozója van világszerte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!