2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Külföldi munkát ígértForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-11 11:15:00
Címkék: Bihari hírek
A pénzt elvette, de munkát nem adott a csaló. A rendõrõk vádemelést javasolnak a férfival szemben.

A járõrök 2013. szeptember 6-án 19 óra 45 perc körüli idõben megjelentek az egyik debreceni nagyáruház elõtt, mivel telefonon bejelentés érkezett a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletére arról, hogy az üzlet elõtt többen összegyûltek és veszekednek. A helyszínre érkezõ egyenruhásoknak az ott tartózkodók elmondták, hogy egy cég munkát ígért nekik pénz befizetése ellenében és az áruház parkolójából indultak volna busszal Nyugat-Európába dolgozni, azonban a jármû nem érkezett meg.

A nyomozók az ügyben adatgyûjtést és tanúkutatást hajtottak végre, melynek eredményeként megállapították, hogy egy férfi 2013 májusától 2013 szeptemberéig az interneten külföldi munkára keresett jelentkezõket, valamint hitelességének alátámasztása érdekében még irodahelyiséget is bérelt egy debreceni üzletközpontban.

A hajdúböszörményi lakos – aki esetenként álnéven mutatkozott be – azt ígérte az õt megkeresõknek, hogy az útiköltség megfizetése ellenében külföldre viszi a jelentkezõket, ahol munkát talál a számukra. A több tucat sértett az esetenként több tízezer forintos útiköltséget ki is fizette a terheltnek.

A rendõrök a beszerzett információkat követõen a 21 éves N. Ferencet a kapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben a csalás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást a Debreceni Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!