2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az Orvostechnikai Szövetség bõvítené a házhoz vihetõ segédeszközök körétForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-12 15:31:59
Az Orvostechnikai Szövetség a parlament elõtt lévõ egészségügyi tárgyú törvényjavaslatban felsoroltakon kívül tovább bõvítené a közremûködõvel házhoz szállítható segédeszközök körét - derül ki abból a dokumentumból, amelyet a szövetség szerdán az MTI-nek megküldött.

Rásky László, a szövetség fõtitkára levelében - amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek és Balog Zoltán emberierõforrás-miniszternek is eljuttatott - azt kéri, hogy a támogatott gyógyászati segédeszközök csaknem teljes körében legyen lehetõség a közremûködõvel történõ házhoz szállításra.

A miniszteri rendeletek módosításáról szóló kormányzati elõterjesztésben szereplõ szabályozás nem elégséges, hiszen az kizárólag két termékcsoport – a sztómaterápiás segédeszközök, valamint a vizeletfelszívó és defekálási segédeszközök – házhoz szállítása esetén tervezi engedélyezni a házhoz szállításhoz közremûködõ igénybevételét - írta. Hozzátéve, hogy a szövetség szerint a házhoz szállítás korlátozása szakmaiatlan és rossz intézkedés volt. Mint a fõtitkár fogalmaz, a gyógyászati segédeszközök esetében a közremûködõ tiltása, azaz hogy sem fuvarozócéget, sem postát nem lehet igénybe venni a házhoz szállítás során a 21. században "nonszensz".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!