2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Olyan falvakba juthat el orvosi segítség, ahol nincs háziorvosForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-12 16:08:00
Címkék: Bihari hírek, orvos
A legújabb technikai eszközökkel felszerelt gyógyító „járgányok” segítik majd a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány jóvoltából a leszakadt térségek lakóit. Olyan településekre juthat el az orvosi segítség, ahol egyébként nincs háziorvos – ismertette a terveket a Kossuth Rádió reggeli mûsorában az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A vizsgálati eredmények azonnal bekerülnek majd a legmodernebb diagnosztikai központokba – jelentette ki Hegedûs Zsuzsa. Példaként említett, hogy a szívultrahang-vizsgálatok után perceken belül nemcsak adiagnosztikát adják meg, hanem azt is, milyen gyógyszerre, további kezelésre van szükség.

Magyarországon mintegy 54 olyan település van, ahol nincs háziorvos és orvosi rendelõ, ami körülbelül 15 ezer embert érint; a program ezekben a térségekben kezdõdik, az elsõ busz várhatóan január végén, február elején indul. A jármûben szemészeti, füll-orr-gégészeti vizsgálatokat is végezhetõk – tette hozzá.

Hegedûs Zsuzsa a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány tevékenységét értékelve úgy fogalmazott: „nem arról szólt a történet, hogy mindenki egyformán jól fog élni, hanem, hogy mindenki kapjon esélyt a kitörésre, a kettõ egyáltalán nem azonos.” Hozzátette: arra a legbüszkébb, amire a polgármesterek is felhívják a figyelmét: azon túl, hogy a hátrányos helyzetû térségekben van mit enni, azt látni, hogy „reggel kint dolgoznak az emberek, jókedvû lett a falu”.

A szociológus a „mini háztáji gazdaságok" felélesztését célzó programra utalva felidézte: évekkel ezelõtt az „ukrán határig kellett menni, hogy lássak egy libát”.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!