2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hungarikum lehet a makói fokhagymaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-13 11:06:19
A makói fokhagymának rendkívül jó esélye van, hogy bekerüljön a hungarikumok közé - mondta az Országgyûlés alelnöke csütörtökön, Makón tartott konferencián.

Lezsák Sándor A szántóföldi kertészeti kultúrák jövõje címû konferencián elmondta: a Hungarikum Bizottság következõ ülése január végén lesz, és azon a makói fokhagyma bekerülhet a magyar értéktárba, majd ezt követõen, a hungarikumok sorába.   

A politikus kiemelte: nagyon fontos, hogy külföldön újra megjelenjen a kiváló minõségû makói fokhagyma. Ebben a kereskedõházak mellett, szerep jut a külképviseleteknek is, ahol szintén népszerûsíthetnék a magyar fûszert.   

Emellett Lezsák Sándor gratulált a dél-alföldi városnak, hogy termálvizét gyógyvízzé minõsítették. „Meggyõzõdésem szerint varázslatos jövõ elõtt áll Makó!” –tette hozzá.   

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az agrárium aktuális kérdéseirõl szólva, hangsúlyozta, hogy meg kell õrizni az ország GMO-mentességét.

Kiemelte, hogy a piaci áraki alakulásában nem elég, ha központi ellenõrzések vannak, szükség van az õstermelõi réteg összefogására is, a szabályok tökéletes betartására, hogy a viszonteladók, a „nepperek” kirekesztõdjenek a nagybani értékesítési folyamtokból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!