2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Ötszáz adományt indított a határon túlra a MikulásgyárForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-14 11:52:24
Ötszáz doboznyi adományt indított a határon túlra a Mikulásgyár. Az erdélyi Gyergyószentmiklósra tartó teherautó mintegy két tonna tartós élelmiszert szállít a rászorulóknak - olvasható a szervezõk MTI-hez eljuttatott közleményében.

Eddig mintegy nyolcezren adták át adományaikat a Mikulásgyár országos gyûjtõpontjain - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár fõszervezõje, aki szerint az idén az iskolás gyerekek a legaktívabbak, közülük sokan szervezett csoportokban érkeznek, fõként saját régi játékaikat ajándékozzák a mélyszegénységben élõknek. A korábbi évekhez képest jóval több vállalati adomány is érkezik a központba, többnyire élelmiszerrel megrakott ládákban.

A Mikulásgyár, a Magyar Vöröskereszt, az Aldi és a Ford magyarországi hálózatainak ajándékaiból összeállított elsõ rakomány péntek hajnalban indult el Erdélybe. A teherautó ötszáz doboznyi adományt - tésztát, olajat, rizst, lisztet, cukrot, konzervet, édességet - szállít a határon túli rászorulóknak. A szétosztásban Hargita megye harmadik legnépesebb városának, Gyergyószentmiklósnak a szakemberei is segíteni fognak.

A Mikulásgyár a legtöbb adományt a karácsony elõtti két utolsó vasárnapra várja. A szervezõk becslései szerint idén legalább húszezer adományozó adja át személyesen adományát a budapesti 56-osok terén, de több ezren lehetnek azok is, akik az ország 150 Mikulásgyár-pontján vagy a postákon ingyenesen adják fel jótékony küldeményeiket - közölte Zsolnai Endre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!