Utolsó módosítás: 2013-12-14 11:59:20 |
|
Régi praktikák egyike téli estéken a lábak áztatása sós vízben. Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti 3-szor, alkalmanként 30 percen keresztül. Edénytõl függõen 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk. Este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, táguljanak a talp pórusai. A szervezet nagytakarításával felérõ terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 - 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek. A lábfürdõ vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függõen, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott:
- ha citromsárgás, akkor a vese, húgyhólyag, - ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok, - barna színezõdés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni, - a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztõrendszer hibáira utal, - sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.
Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztõrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetõen mérséklõdnek. Az ülõ foglalkozást végzõ személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés. Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.
Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetõség szerint tiszta forrásból származzon. Ha tudsz, szerezz parajdi vagy dézsi sót, azt használd a kúrára is, és csak azzal fõzz, csak azt használd étkezésre! Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk. Bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük: az igazi pozitív hatást a tiszta víz és a natúr só jelenti.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|