2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
NGM: IMF-vezetõket fogadott Varga MihályForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-14 12:20:05
Címkék: Bihari hírek, imf
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken hivatalában fogadta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemrég kinevezett, új misszióvezetõjét, Costas Christou-t, valamint Johann Pradert, az IMF igazgatóságában Magyarországot is képviselõ igazgatóját - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

A közlemény szerint Varga Mihály és Costas Christou találkozóján az általános helyzetértékelés során a tárcavezetõ az új, pozitív makrogazdasági adatokat ismertette. A Johann Praderrel folytatott megbeszélésen az aktuális gazdaságpolitikai eseményeket, illetve az IMF 2010. és 2014. évi irányítási és kvótareformjaival összefüggõ kérdéseket tekintették át. A találkozókon elhangzott, hogy az IMF által kiemelten követett külsõ egyensúlyi helyzetben, illetve a rövid külsõ adósság alakulásában Magyarország érdemi javulást ért el.

A Nemzetközi Valutaalap budapesti irodája hamarosan bezár, ugyanis Magyarország elõtörlesztette az IMF-hitelt. A Valutaalap emellett a jövõben is rendszeres kétoldalú konzultációk keretében folytatja az együttmûködést Magyarországgal, amely továbbra is tagja a szervezetnek - olvasható az NGM közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!