2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Így szabadulhatsz meg a hiteledtõl jövõreForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-14 12:57:45
Címkék: Bihari hírek, hitel
Új béren kívüli juttatásként jövõre már a törlesztõrészletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvezõ támogatás. Ha hiteled van, kérd ezt is a bértárgyaláson!

Jövõre adómentesen adhatnak a munkáltatók lakáscélú hiteltörlesztõ támogatást, amivel a lakás értékének 30 százalékáig segíthetnek a lakáscélú jelzáloghitelek visszafizetésében. De nem mindenki örülhet, hiszen csak akkor jár a támogatás, ha megfelelõ méretû lakásban lakunk.

Egy 3 gyerekes család például csak 1,5-3,5 szobásban lakhat, melynek értékét is egy kormányrendelet szabályozza. Három szoba esetén legfeljebb 19,5 millió forintért vásárolt ingatlan jöhet számításba, vidéken ez a határ némileg alacsonyabb. Leginkább a Budapest belvárosában ingatlant vásárlókat érintheti negatívan a felsõ korlát, de még így is sokan beférhetnek a támogathatók körébe.

Jól kell tudni játszani az új támogatással

Egy lakáshitel esetén legfeljebb az ingatlan vásárlási értékének 30 százalékáig adható lakáscélú hiteltörlesztõ támogatás. Az összege nem lehet nagyobb, mint 5 millió forint 5 év alatt, akármilyen forrásból is jön. Tehát ha adóstársak esetén két különbözõ munkáltató ad támogatást egy lakáshitelre, akkor is összevontan kell értelmezni a 30 százalékos és 5 millió forintos felsõ határokat - mondta el kérdésre Soós László, a Deloitte szakértõje. Ahogy ez a fentiekbõl is kiderült, a támogatást többen is kérhetik, amennyiben mindannyian a lakáshitel kedvezményezettjei. Ez nem vonatkozik viszont a kezesre.

Miért jó ez nekünk?

Munkabérbõl egy 10 ezer forintos törlesztõrészlet kifizetéséhez 15 267 forintot kell keresnünk bruttóban, ami igazából 19 618 forintba kerül a munkáltatónak (családi kedvezmények nélkül számolva). 9 618 forinttal járhatunk jobban tehát minden egyes 10 ezres támogatás után. Összefoglalva tehát, ha van lakáshitelünk, akkor mindenképp kérjük az új cafetéria elemet. Messze ez a leghasznosabb juttatás, amit a munkáltatók nyújtani tunak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!