2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Kezét és lábát is mozgatja MassaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-27 18:56:52
A Ferrari brazil pilótája az altatásból felébredve passzívan kommunikált. Mire utal ez?

Rubens Barrichello bent járt Felipe Massa-nál
Rubens Barrichello, a Brawn GP brazil pilótája is bent járt a vasárnapi Magyar Nagydíj után a kórházban a ferraris Felipe Massa-nál, aki súlyos balesetet szenvedett a szombati idõmérõ edzésen - számolt be vasárnap este a Magyar Televízió Híradója.

14,37 Egyelõre nem lehet tudni, hogy milyen mértékû szemkárosodást szenvedett a Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa - mondta a Független Hírügynökség kérdésére az operációt végzõ Veres Róbert professzor.

 

A szakember szerint a versenyzõ - akit a hétvégi, Forma-1-es Magyar Nagydíjon talált fejbe az egyik autóról leszakadó rugó - biztosan szenvedett valamilyen szemkárosodást, de azt egyelõre nem lehet tudni, hogy milyen súlyosat. Veres Róbert elmondása szerint a klasszis túl van az életveszélyen, és reméli, hogy Massa újra tud majd versenyezni.

 

14,10 Massa már nincs életveszélyben

A Felipe Massát mûtõ orvos szerint a Ferrari Forma-1-es pilótája nincs már  életveszélyben, azonban szemsérülése kihatással lehet további  sportolói pályafutására. 

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó Veres Róbert elmondta: nem lehet tudni, hogy a Magyar Nagydíj szombati idõmérõjén  súlyosan megsérült brazil versenyzõ bal szeme milyen mértékben  károsodott. Massa állapota stabil.  - írja a Kisalfold.hu

 

12,03 Meglátogatja Massát a Ferrari elnöke

Hétfõn délelõtt megérkezett Állami Egészségügyi Központba (Honvéd Kórház) a Ferrari elnöke.

 

Luca di Montezemolo a Forma1 magyarországi futamának szombati idõmérõn megsérült Felipe Massát látogatja meg. A Ferrari brazil pilótájának egészségi állapotáról késõbbre ígértek tájékoztatást.

Kezét és lábát is mozgatja Felipe Massa, aki a Forma1 szombati magyarországi idõmérõ edzésén súlyos koponyasérülést szenvedett - mondta hétfõ reggel a köztévé Nap-kelte címû mûsorában a honvédelmi tárca szóvivõje. Bocskai István hozzátette: a Ferrari brazil pilótája az altatásból felébredve passzívan kommunikált, ami arra utal, hogy valószínûleg nem szenvedett maradandó károsodásokat.

A honvédelmi tárca hétfõn délre ígért újabb tájékoztatást az autóversenyzõ állapotáról. Felipe Massa sisakját szombat délután eltalálta egy rugó, ami egy másik autóversenyzõ, a szintén brazil Rubens Barrichello autójáról szakadt le, majd autójával a gumifalnak csapódott. Megmûtötték, állapota stabil, de még mindig életveszélyben van.

 

2009,07,26 Bocskai: Massa passzívan kommunikál

Kezét és lábát is mozgatja Felipe Massa, aki a Forma1 szombati magyarországi idõmérõ edzésén súlyos koponyasérülést szenvedett - mondta hétfõ reggel a köztévé Nap-kelte címû mûsorában a honvédelmi tárca szóvivõje.

 

Bocskai István hozzátette: a Ferrari brazil pilótája az altatásból felébredve passzívan kommunikált, ami arra utal, hogy valószínûleg nem szenvedett maradandó károsodásokat.

A honvédelmi tárca hétfõn délre ígért újabb tájékoztatást az autóversenyzõ állapotáról. Felipe Massa sisakját szombat délután eltalálta egy rugó, ami egy másik autóversenyzõ, a szintén brazil Rubens Barrichello autójáról szakadt le, majd autójával a gumifalnak csapódott. Megmûtötték, állapota stabil, de még mindig életveszélyben van.

 

Az MTI információi szerint további 48 órán át lélegeztetõ-gépen marad Felipe Massa., akinek továbbra is súlyos az állapota.

 

Massa sisakját eltalálta egy rugó, ami Barrichello autójáról szakadt le, majd autójával a gumifalnak csapódott. Megmûtötték, állapotáról vasárnap már nem adnak újabb felvilágosítást, hétfõre ígértek tájékoztatást. A brazil pilóta állapota az utolsó hírek szerint stabil, de továbbra is életveszélyben van. A Magyar Televízió Híradója szerint a vasárnapi Magyar Nagydíj után több pilóta bent járt Massa-nál az Állami Egészségügyi Központban, köztük Rubens Barrichello is, aki azt mondta: keddig altatják még a brazil versenyzõt.

 

Massa balesete a Hungaroringen

 

 

Az RTL Híradó több szakértõt is megkérdezett a balesettel kapcsolatban: a korábbi világbajnok, Niki Lauda szerint egy egykilós tárgy - a leszakadt rugó - ilyen sebességnél egytonnás becsapódást jelent. "Szerencsére" az alkatrész oldalról találta el Massa-t, akit ha szembõl ér egy ekkora ütés, akkor már nem élne - tette hozzá.

Animáció Massa balesetérõl

 

 

A Forma-1-ben egyébként néhány éve megerõsítették a pilóták védelmét, a mostani sisakok már többrétegûek, így tûz-, ütés- és lövésállók is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!