2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
ÁNTSZ: senki ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre!Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-16 15:45:30
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt ajánlja, hogy aki rendszeres gyógyszerszedõ, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelõ mennyiségû patikaszer álljon rendelkezésre. Az ÁNTSZ egyben közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is.

Egymást követõen hat egybefüggõ munkaszüneti nap lesz karácsonykor, ezért érdemes idejében felkeresni a háziorvost, ha a rendszeresen szedett gyógyszer kifogyóban van - írta az ÁNTSZ az MTI-hez hétfõn eljuttatott közleményében.

Ezeken kívül is célszerû áttekinteni a "házi patikát", legyen otthon megfázásos tüneteket enyhítõ, láz- és köhögéscsillapító szer, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmény, valamint legyen otthon a kisebb konyhai balesetek ellátására szolgáló készítmény is.

Azért, hogy a gyógyszertárak az igényeket ki tudják szolgálni, az országos tiszti fõgyógyszerész egyeztetett a Gyógyszer-nagykereskedõk Szövetségével. Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán, a http://a www.antsz.hu címen, az "Ügyeletek" menüpont alatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!