2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Indulhat az IC+ sorozatgyártásaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-17 09:01:01
A szolnoki jármûjavítóban elkészített IC+ vasúti kocsik a teszteken jól vizsgáztak, így megrendelés esetén meg is indulhat a sorozatgyártás.

Tizennyolc év után idén tavasszal indították újra a szolnoki jármûjavítóban a hazai vasútijármû-gyártást. Az elsõ intercity kocsikat már tesztelték, eközben a Stadler a MÁV és a GYSEV megrendelésére motorvonatokat készít szolnoki gyárában. A közeljövõben mindkét cégnél létszámbõvítést terveznek.

A jármûjavítóban elkészített IC+ vasúti kocsik a teszteken jól vizsgáztak, így megrendelés esetén meg is indulhat a sorozatgyártás. Csépke András üzemeltetési igazgató a Krónikának elmondta, a sorozatgyártás beindítása nélkül is tíz százalék feletti a termelésnövekedés a következõ évre.

Eközben a Stadler helyi gyárából kigördülnek a MÁV és a GYSEV megrendelésére készülõ motorvonatok, így a két vasútijármû gyártó cég meghatározóvá vált Szolnok gazdasági életében, mondta Szalay Ferenc polgármester. Hozzátette: ma Magyarországon csak Szolnokon gyártanak vonatot, és a vasútijármû javításból is 70-80 százalék Szolnokon van. A két cég együttesen több ezer család megélhetését biztosítja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!