2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az Európai Bizottság formai okok miatt dobta vissza a fordított cukoráfátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-17 10:02:33
Az Európai Bizottság formai okból utasította el Magyarországnak azt a kérelmét, hogy Brüsszel gyors eljárás keretében engedélyezze a magyar cukorkereskedelemben a fordított áfa alkalmazását - derült ki a brüsszeli testület közleményébõl.

A testület közleménye további részében javaslatokat sorol fel, amelyekkel szerinte a magyar hatóságok fel tudnak lépni az áfacsalások ellen. Az Európai Bizottság javasolta többek között, hogy alaposan vizsgálják meg az adószámot igénylõ cégeket még az adószám kiadása elõtt. Be lehet vezetni átmeneti adószámot, amely bizonyos korlátozásokkal járhat, például az érintett cég csak belföldi tranzakciókat végezhet, amíg át nem esik egy alapos ellenõrzésen. A brüsszeli testület javasolta még a cégjegyzékbõl való törlés megkönnyítését, továbbá a hírszerzési munkát, hogy "korai szakaszban" sikerüljön kiszûrni a csalókat.

Magyarország november végén kérte Brüsszeltõl, hogy a cukorkereskedelem területén is bevezethesse az úgynevezett fordított adózási rendszert. A Nemzetgazdasági Minisztérium azzal indokolta a kérést, hogy a területen igen magas a feketegazdaság aránya, az általános forgalmi adó ilyen módszerrel történõ beszedése pedig szûkítené a visszaélési lehetõségeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!