2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Emberi mulasztás miatt halt meg a gyermek a strandonForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-28 14:58:55
A fõvárosi élményfürdõ belsõ vizsgálata szerint négy munkatársuk felelõs a 9 éves kisfiú csütörtöki tragédiájáért.

Halál a strandon - Emberi mulasztást állapított meg a belsõ vizsgálat

 

Két munkatársuk észlelte ugyanis az aknafedél hibáját, ennek ellenére engedélyezték a szörfmedence mûködését. Az Aquaworld tõlük és további két, közvetetten felelõs dolgozójától megválik.

Az Aquaworld Zrt. hétfõi közleményében emlékeztet: a hatósági és mûszaki vizsgálattal párhuzamosan azonnal belsõ vizsgálatot indítottak. Ugyanakkor leszögezik, hogy az elrendelt belsõ vizsgálatnak nem célja annak eldöntése, hogy az érintett munkavállalók részérõl megvalósult-e gondatlanságból elkövetett bûncselekmény.

A belsõ vizsgálat a karbantartó, valamint az üzemeltetõ területrõl egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelõsségét állapította meg, munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszüntetik - olvasható a közleményben.

Az Aquaworld tájékoztatása szerint ezek a dolgozók észlelték az aknafedél hibáját, ennek ellenére engedélyezték a szörfmedence elindítását, illetve nem állították le annak mûködését. Ezentúl nem értesítették felettesüket az aknafedõ meghibásodásáról.

Rajtuk kívül további két munkatárs közvetett munkajogi felelõsségét is megállapította a belsõ vizsgálat, esetükben rendes felmondás útján szûnik meg a munkaviszony.

A mûszaki vizsgálatot a rendõrség végzi. Ennek eredményérõl valószínûleg a közeljövõben a rendõrség nyilatkozik majd. A vizsgálat lezárásáig a szörfmedence változatlanul zárva tart. A belsõ vizsgálatról készült jelentést az Aquaworld Zrt. hétfõn átadta a rendõrségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!